Sjukhusen i väster, Akutsjukvård, Akutmottagning, Kungälvs sjukhus

Sjukhusen i väster är en förvaltning inom Västra Götalandsregionen och består av fyra sjukhus –
Alingsås lasarett, Angereds närsjukhus, Högsbo närsjukhus och Kungälvs sjukhus. Cirka 3000 medarbetare arbetar varje dag hos oss för att ge en god och säker specialistsjukvård av högsta kvalitet.

Beskrivning
Sjukhusen i väster har möjlighet att erbjuda utbildningsbefattning inom akutsjukvård, helfart. Detta är ett led i satsningen för att öka andelen specialistsjuksköterskor och säkra kompetensen inom denna specialitet.

Utbildningsbefattning - helfart

Utbildningsbefattning innebär för denna utbildning att du studerar på helfart under ett år med  bibehållen lön.

Som specialistsjuksköterska inom akutsjukvård möter du patienter och närstående i en mängd olika situationer och arbetet är utmanande, ofta i högt tempo. En specialistsjuksköterska inom akutsjukvård har en central roll i genomförandet av avancerade bedömningar av patienters tillstånd samt ställningstagande till vilken vård och omvårdnad patienten ska få.

För att söka en utbildningsbefattning ska du vara legitimerad sjuksköterska.

Så här gör du som vill söka en utbildningsbefattning:

Villkor och instruktion för ansökan

  1. Ansökan till specialistutbildning som startar HT 2024 gäller i första hand högskolor/universitet inom Västra Götalandsregionen och sökes på antagning.se från och med den 15 februari till och med 15 mars.
    OBS! Ansökningstiden kan variera mellan olika lärosäten, det är ditt ansvar att ansöka under aktuell period.

  2. Ansökan om utbildningsbefattning för Sjukhusen i väster gör du via rekryteringssystemet och senast den 15 mars. På sidan "Personligt brev" ska du redogöra för varför du sökt det aktuella specialistsjuksköterskeprogrammet och andra uppgifter som du anser vara värdefulla för beslutet om du ska beviljas en utbildningsbefattning. På sidan "CV (anställning, utbildning m.m.)" fyller du i uppgifter om tidigare utbildningar och anställningar som sjuksköterska.

  3. Arbetar du inom Sjukhusen i väster så informera din chef om att du sökt utbildning och utbildningsbefattning.

  4. I slutet av april 2024 skickas antagningsbeskedet ut från antagning.se. Komplettera din ansökan med att maila antagningsbeskedet till jessica.soderquist@vgregion.se snarast. Antagningsbesked måste bifogas oss för att ansökan ska vara giltig.

  5. Besked om utbildningsbefattning förmedlas löpande av rekryterande chef. Chef och medarbetare går tillsammans igenom överenskommelse och riktlinje för utbildningsbefattningen.

Har du frågor?
Vänligen kontakta vårdenhetschef Jessica Söderquist, Verksamhet Akutsjukvård, 0303-982 01, jessica.soderquist@vgregion.se.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt antagningsbesked
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Kungälv
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/533
Publicerat 2024-02-15
Sista ansökningsdag 2024-03-15

Tillbaka till lediga jobb