Koncernkontoret, Avtal, produktionsstyrning och ekonomi

Vill du vara med och bidra till att skapa Sveriges bästa hälso-och sjukvård och ett hållbart samhälle med tillväxt i hela Västra Götaland? Västra Götalandsregionen är Sveriges största offentliga arbetsgivare med ambitionen att bli Sveriges bästa offentliga arbetsgivare. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till Västra Götalandsregionens vision ”det goda livet”. På Koncernkontoret arbetar vi dagligen med att göra skillnad för patienter, medarbetare, besökare och invånare.

VGR arbetar aktivt med att öka produktiviteten och förbättra tillgängligheten inom hälso- och sjukvård. Avdelning avtal, produktionsstyrning, ekonomi och Vårdgarantiservice har en central roll i att leda, samordna och utveckla det regiongemensamma arbetet genom att maximera nyttan av de förutsättningar som ges i avtal, lag och förordningar och regiongemensam produktionsstyrning av hälso- och sjukvård.

Avdelningen består av fem team och teamet för produktionsstyrning ska förstärkas och därför söker vi nu en regionutvecklare. Vi står inför nya utmaningar med att införa ett nytt styrsystem för produktionsstyrning inom hela hälso- och sjukvården. 

Ditt uppdrag
Som regionutvecklare kommer du att ingå i teamet för produktionsstyrning. I teamet för produktionsstyrning arbetar vi med att bereda faktaunderlag gällande vårdbehov, vårdproduktion, tillgänglighet och effektivitet. Vi följer regelbundet upp den utförda vården och patienternas väntetider. Vi gör djupanalyser inför beslut i ledningsfunktioner och till politiska styrelser och nämnder. Teamet stödjer och leder olika regionala grupper för samordning och utveckling, samt ansvarar för eller är delaktiga i strategiska regionövergripande projekt och utredningar. Dessa kan till exempel handla om investeringsfrågor, flytt av vård eller regiongemensamma arbetsprocesser. Vi behöver förstärka vår löpande produktions- och kapacitetsstyrning på koncernövergripande nivå och det är den rollen vi vill att du växer in i. Det innefattar allt från behovs- och kapacitetsanalyser till uppföljning av produktion men även deltagande i projekt kring dessa frågor. Andra arbetsuppgifter inom avdelningen kan också bli aktuella.

 

Vad kan vi erbjuda dig?
Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till Västra Götalandsregionens vision ”det goda livet”. Västra Götalandsregionen erbjuder flexibla arbetsformer utifrån verksamhetens förutsättningar och det finns möjlighet att kombinera arbete från våra kontor och på distans.

 

För att lyckas i rollen behöver du:
Vi söker Dig med relevant arbetserfarenhet inom produktionsplanering och gärna inom sjukvård, relevant högskoleutbildning inom, och/eller erfarenhet av, verksamhetsutveckling och produktionsstyrning och då gärna inom sjukvården. Vi ser det som meriterade att du har erfarenhet av arbete inom hälso- och sjukvården och att du har kunskap om hur vårdsystemet fungerar. En fördel är om du tidigare arbetet med vårdens IT-system, samt har mycket goda kunskaper inom MS Office.

Vem är du?
Som person är du analytisk, noggrann och van att självständigt ta ansvar för dina uppdrag. God leverans i tid är viktigt för dig. Du har en förmåga att knyta nya kontakter och samarbeta både med nära kollegor och med externa parter. Arbetet kräver att du har integritet, men samtidigt förmåga att vara lyhörd. Du stimuleras av att genom system, processer och analys utveckla verksamheten. Du har god kommunikativ förmåga och håller gärna presentationer för större grupperingar.

Det är viktigt för oss att du kan arbeta utifrån vår värdegrund:

  • Tillsammans gör vi varandra framgångsrika.
  • Vi lyssnar in. Vi lyssnar av.
  • Feedback bidrar till vår utveckling.


Övrigt
Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter.

Vi eftersträvar jämlikhet för alla medarbetare, att de trivs på arbetsplatsen och värnar om en god balans mellan arbetsliv och privatliv.

Arbetet kan innebära resor i tjänsten, främst inom Västra Götaland. Intervjuer kommer hållas löpande under ansökningstiden.

Läs om våra förmåner: Förmåner - Västra Götalandsregionen (vgregion.se)

Läs mer om vår verksamhet här: http://www.vgregion.se/om-vgr/

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/368
Kontakt
  • Levi Siljemyr, avdelningschef, 0722-326774
Facklig företrädare
  • Vision: Jeanette Hansson, jeanette.e.hansson@vgregion.se
  • Akademikerförbundet SSR, SACO: Git Olofsson, git.olofsson@vgregion.se
Publicerat 2024-01-23
Sista ansökningsdag 2024-02-13

Tillbaka till lediga jobb