Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Beskrivning

Klinisk genetik ingår i verksamhetsområdet Klinisk patologi och genetik. Klinisk genetik är en disciplin som utvecklas snabbt och växer i takt med att kunskapen om ärftliga sjukdomar ökar. Verksamheten omfattar en mångfacetterad mottagningsverksamhet med ett regionalt uppdrag, konsultverksamhet inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU) och i Västra Götalandsregionen (VGR) samt en genetisk laborativ verksamhet. Forskningsverksamhet bedrivs och kliniken har ett utbildningsuppdrag.

Arbetsuppgifter

Som genetisk vägledare jobbar du i team med framför allt läkare för att bemöta, utreda och vägleda individer och familjer med ärftlig sjukdom. Du kommer verka på vår cancergenetiska mottagning där du som vägledare har enskilda samtal med patienter/familjer och ger genetisk vägledning, ritar pedigree, samlar in information om familjen samt träffar patienterna i team med klinisk genetiker och onkolog. Du kommer också delta i vår övriga mottagningsverksamhet och ge telefonrådgivning för alla våra patienter samt delta i rond av patientremisser. Genetisk vägledare ska bidra med ett omvårdnads- och psykosocialt perspektiv, och kunna möta personer i beslutsprocesser och i kris. Du förväntas också delta i och bidra till utvecklingen av vår mottagningsverksamhet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska eller legitimerad biomedicinsk analytiker eller motsvarande. Utbildning till genetisk vägledare eller erfarenhet av vägledande verksamhet är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och förmåga att arbeta i team.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2015/2980
Kontakt
  • Psykolog/Genetisk vägledare, Ulrika Hösterey, 031-343 62 91
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Ylva Sirenius, 031-343 41 92
  • SACO, Cecilia Hulthe, 031-343 48 86
Publicerat 2015-06-03
Sista ansökningsdag 2015-06-17

Tillbaka till lediga jobb