Naturbruksförvaltningen, Naturbruksskolan Uddetorp

Med målsättningen - Vi utvecklar kompetens i världsklass för en hållbar framtid och det goda livet, driver Naturbruksförvaltningen utbildning inom ungdomsgymnasium, anpassat gymnasium, vuxenutbildning och yrkeshögskola. Naturbruksskolorna Svenljunga, Sötåsen, Uddetorp och Biologiska yrkeshögskolan fungerar som kompetenscentrum för de gröna näringarnas tillväxt och utveckling. Tillsammans med näringsliv och forskare driver förvaltningen energiprojekt och försöksverksamhet i framkant på skolorna. Naturbruksförvaltningen är en del av Västra Götalandsregionen.

Beskrivning

I utkanten av Skara, inbäddat i grönska och omgivet av böljande fält, ligger Naturbruksskolan Uddetorp. Här bedriver vi ett konventionellt lantbruk med hjälp av gedigen maskinpark och den senaste tekniken för hållbar växtodling. Skolan har 200 hektar åker, 16 hektar naturbete och 60 hektar egen skog. På gården finns även 65 mjölkkor, 60 ungdjur och 8 tackor med lamm. På Uddetorp erbjuder vi inriktningen lantbruk. Skolan växer och är populär att söka till. Vi har 190 gymnasieelever och närmare 300 vuxenstuderande på anläggningen.

På Axevalla hästcentrum mellan Skara och Skövde finns allt du kan önska dig i hästväg. På Axevalla hästcentrum läser man Naturbruksprogrammet inriktning hästhållning med yrkesutgångarna ridsport, travsport och islandshästsport. Som skola är vi inne i ett expansivt läge med ny skola och hästanläggning som skall tas i bruk från hösten 2024. Vi har idag ca 100 gymnasielever, som skall växa till ca 200 elever. 

Vårt Kompetenscentrum är samlingsnamnet för all projekt- och testverksamhet vi genomför, ofta tillsammans med samarbetspartners. Vårt uppdrag fokuserar på innovation och hållbar utveckling inom lantbruk, djur, livsmedel, energi, skog och pedagogik.

Arbetsuppgifter

Som skolsköterska arbetar du i nära samarbete med föräldrar, lärare och annan skolpersonal samt företrädare för andra professioner i samhället som arbetar med ungdomar. Du är drivande i det förebyggande elevhälsoarbetet och säkerställer att arbetet sker i enlighet med Socialstyrelsens riktlinjer och den gällande skollagen.

Du kommer att arbeta i ett elevhälsoteam ihop med rektor, specialpedagog, studie- och yrkesvägledare, heltidsmentorer och kurator.

Tjänsten delas mellan Uddetorp 60% och Axevalla hästcentrum 40%.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med vidareutbildning inom öppen hälso- och sjukvård, hälso- och sjukvård för barn och ungdom eller skolhälsovård. Du bör ha erfarenhet av arbete med elever med NPF och har du kunskap om skolväsendet är det meriterande.

Har du erfarenhet av att ha jobbat som skolsköterska ses det som meriterande.

Vi värdesätter lyhördhet och flexibilitet. Du bör ha förståelse får våra elevers behov och kunna anpassa arbetet efter det. Skolorna präglas av öppenhet, prestigelöshet och stor vilja till utveckling och samarbete.

B-körkort för manuell växellåda är ett krav.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Villkor

Tjänsten är tillsvidare, 100 % sysselsättningsgrad, semestertjänst och med start 1 januari 2024 eller enligt överenskommelse. För att få en anställning inom skolan krävs ett utdrag ur belastningsregistret, du ansöker om ett utdrag via Polismyndigheten.

Urval- och intervjuer sker löpande så sök redan idag eller senast 1 december 2023. 

Vi ser framemot din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Skara
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/6412
Kontakt
  • Karin Rosén, 073-0466740
  • Nicklas Dahlqvist, 070-0825634
Facklig företrädare
  • Anna Due, Vårdförbundet, 073-3380525
Publicerat 2023-10-12
Sista ansökningsdag 2023-12-01

Tillbaka till lediga jobb