Koncernstab digitalisering, Applikationsleverans

Vill du vara med och bidra till att skapa Sveriges bästa hälso-och sjukvård och ett hållbart samhälle med tillväxt i hela Västra Götaland? Västra Götalandsregionen är Sveriges största offentliga arbetsgivare med ambitionen att bli Sveriges bästa offentliga arbetsgivare. På Koncernkontoret arbetar vi dagligen med att göra skillnad för patienter, medarbetare, besökare och invånare.

Vi på koncernstab digitalisering stöttar VGRs medarbetare och verksamheter i digitalisering. Vi utvecklar digitala lösningar, levererar och säkerställer effektiv drift av VGRs IT-plattform, hanterar förvaltning och utveckling av IT-system och erbjuder support till VGRs medarbetare.

Nu söker vi en Tjänsteområdesansvarig till sektionen Identitet, behörighet och organisation inom avdelningen Applikationsleverans. 

För denna tjänst finns det möjlighet att påverka valet av placeringsort Vänersborg, Skövde Mölndal eller Borås. Västra Götalandsregionen erbjuder flexibla arbetsformer utifrån verksamhetens förutsättningar och det finns möjlighet att kombinera arbete från våra kontor och på distans.

Ta chansen och sök dig till en av Sveriges största arbetsgivare!

Ditt uppdrag

Du kommer som Tjänsteområdesansvarig att samordna och koordinera strategiska, taktiska och operativa frågor i samarbete med sektionschef och sektionens tre team. Du initierar och genomför säkerhet- och förbättringsarbete. Sektionens uppdrag är att säkerställa livscykelhantering, vidmakthållande och vidareutveckling av tjänster genom vilka verksamheterna får tillgång till grunduppgifter om invånare, medarbetare och organisation - Katalog i Väst (KIV/HSA), folkbokföringsuppgifter, digital identitet för medarbetare samt stöd för livscykelhantering av behörigheter. Rollen som tjänsteområdesansvarig kombineras med roll som IT-tjänsteansvarig/teamcoach i KIV-teamet.

Ett urval av ansvarsområden: 

 • Stötta teamen mot uppsatta mål och fastställd handlingsplan.
 • Samordna och vid behov stötta i prioritering av teamens resurser för det operativa arbetet i förvaltningen, projekt och uppdrag samt att säkra kompetensspridning.
 • Samordna och leda sektionens arbete gällande informations, - it- och cybersäkerhet.
 • Genomföra beredning, utredningar och ta fram beslutsunderlag kopplat till förändringsbehov. 
 • Som IT-tjänsteansvarig svara för förvaltning, livscykelhantering och leverans av IT-tjänster inom tjänsteområdet enligt fastlagda riktlinjer.
 • Bereda budget och följa upp IT-tjänster för förvaltning och vidareutveckling.
 • Aktivt arbeta med och genomföra ständiga förbättringar.

Vad kan vi erbjuda dig?

Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället där du med dina insatser bidrar till Västra Götalandsregionens vision ”det goda livet”, samtidigt som du får ett intressant arbetsinnehåll. Vi eftersträvar en god balans mellan arbetsliv och privatliv och värnar om våra medarbetares hälsa.

Sektionen som helhet består av ca 20 medarbetare, plus ett antal konsulter, fördelade på tre team som alla består av både verksamhets- och IT-kompetenser.

Du kommer att vara en viktig spelare i den förändringsresa vi befinner oss på. Vi har startat resan i den agila transformationen där vi tar stöd i ramverket SAFe. Du kommer ingå i ett glatt gäng där vi jobbar över gränserna mellan IT och verksamhet, och dagarna kommer att bjuda på många spännande och varierande arbetsuppgifter. 

För att lyckas i rollen behöver du:

Akademisk examen inom IT-området eller motsvarande kompetens som för anställningen bedöms likvärdig. Flerårig erfarenhet av ledarskap inom IT-branschen, vana att leda uppdrag och IT-projekt. Erfarenhet av systemförvaltning och ITIL. Mycket god förmåga att kommunicera på svenska och engelska såväl muntligt som skriftligt.

Vi ser att det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet av HSA-katalogen och nationell behörighetsmodell. 
 • Erfarenhet av informationssäkerhetsarbete och arbete inom offentlig förvaltning.
 • God förståelse för Scrum-metodiken och agila metoder.
 • Erfarenhet av ServiceNow, AzureDevOps.

Personliga egenskaper:

Vi söker dig som är en teamspelare och samtidigt trivs med att arbeta självständigt. Du har
en naturlig ödmjukhet inför vår mycket komplexa omvärld och samtidigt modet att vända på ingrodda stenar och föreslå alternativa lösningar. Vidare söker vi dig som är ansvarstagande och handlingskraftig och som frikostigt delar med dig av dina kunskaper.

Det är viktigt för oss att du kan arbeta utifrån vår värdegrund:

 • Tillsammans gör vi varandra framgångsrika.
 • Vi lyssnar in. Vi lyssnar av.
 • Feedback bidrar till vår utveckling.

Övrigt

Läs om våra förmåner: Förmåner - Västra Götalandsregionen (vgregion.se)

Läs mer om vår verksamhet här: http://www.vgregion.se/om-vgr/

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Västra Götalandsregionen
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/5906
Kontakt
 • Anne-Berit Fredriksson, sektionschef , 070-2997916
Facklig företrädare
 • Vision: Jeanette Hansson, 0767-742849
 • Akademikerförbundet SSR, SACO: Git Olofsson, 072-2063558
 • Akavia, SACO: Stig Holmlund, 0709-512345
 • Sv Ingenjörer: Yvonne Jagersjö, 073-8048765
Publicerat 2023-09-15
Sista ansökningsdag 2023-10-01

Tillbaka till lediga jobb