Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Psykiatri Affektiva

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Om verksamheten

Psykiatri Affektiva är ett av fem vuxenpsykiatriska verksamhetsområden inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Verksamheten ansvarar för patienter med förstämnings- och ångestsyndrom, neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, personlighetssyndrom och ätstörningar.

Att ständigt utveckla vården för verksamhetens patienter är vår främsta ambition. Vi vill implementera ny kunskap och kontinuerligt följa upp vår verksamhet. För att uppnå detta behöver vi chefer med ett tydligt ledarskap som ger sig själva och medarbetarna utrymme för utvecklingsidéer och kreativitet.

Vi söker nu en vårdenhetschef till vår avdelning för patienter med självskadebeteende, Avdelning 369, för gemensamt ledarskap ihop med befintlig vårdenhetschef. Enheten har i uppdrag att bedriva nationell högspecialiserad vård för patienter med svårbehandlat självskadebeteende ihop med systerenheter i Region Stockholm och Region Skåne.  Enheten erbjuder konsultativa insatser mot remitterande region/kommun, planerad behandling utifrån patientens individuella behov och funktion i nära samverkan med patientens nätverk. Enheten är bemannad med ett multimodalt team med olika yrkesprofessioner såsom läkare, sjuksköterska, psykolog, kurator, arbetsterapeut, fysioterapeut, dietist, skötare, behandlingsassistent och peer support. Behandlingsarbetet vilar på evidensbaserade metoder med särskilt fokus på dialektisk beteendeterapi. Patienterna har svårbehandlat självskadebeteende som gemensam nämnare men kan ha olika former av psykiatrisk samsjuklighet, neuropsykiatrisk funktionsvariation och olika kognitiv belastning. Enheten har en anställd forskningsledare och har ett etablerat, nära samarbete med Göteborgs Universitet och Sahlgrenska Akademin. Samarbete med Karolinska institutet och Lunds universitet är under uppbyggnad.

Om tjänsten

Som vårdenhetschef har du en central roll och deltar i verksamhetens ledningsarbete. I arbetet ingår att i tillämpliga delar fullgöra sjukhusets kärnuppdrag: vård, utbildning och forskning. Du har tillsammans med din kollega ett övergripande ansvar för enheten vilket omfattar personal, budget, och arbetsmiljö. Tillsammans med vårdenhetschefskollega och vårdenhetsöverläkare, som har det medicinska ansvaret, och teamet i stort förväntas du driva utveckling av enheten för bästa möjliga vård till våra patienter och att arbeta för en god arbetsmiljö där medarbetare känner gemenskap, mår bra och får utvecklas. Du kan också bli tilldelad ansvarsområden av övergripande slag för hela verksamheten. Tjänsten är bred med många kontaktytor och det finns goda möjligheter till utveckling – både i din yrkesroll och för dig som person.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Vem söker vi?

Vi söker dig med relevant högskoleutbildning, kunskap om självskadebeteende och önskan om att bidra till utveckling av vården på enheten likväl som i landet. Utbildning i dialektisk beteendeterapi, tidigare chefserfarenhet inom hälso- och sjukvård liksom tidigare erfarenhet av vetenskapligt arbete är meriterande.

Akademisk bakgrund såsom magister-, master- eller forskarutbildning är också meriterande.

För att nå framgång i rollen som vårdenhetschef i gemensamt ledarskap hos oss ser vi att du är drivande, lösningsorienterad och har en god kommunikativ förmåga. Vi önskar att du har en väl utvecklad diplomatisk förmåga, är trygg men också entusiastisk med mod att fatta beslut och verkställa förändringar. Du har lätt för att knyta kontakter, visar andra respekt och har förmåga att skapa delaktighet och ta tillvara andras idéer. Utifrån verksamhetens mål förväntas du kunna sätta upp tydliga mål för verksamheten och medarbetarna samt förmedla och följa upp målen på ett tydligt och strukturerat sätt. Du förväntas även delta i nationell samverkan kring kliniska frågor och forskning. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/5820
Kontakt
  • Mathias Alvidius, verksamhetschef, 031-3436938
Facklig företrädare
  • Gustav Ahlqvist, Vårdförbundet, 072-2074188
  • Gunilla Rehn, SACO, 073-6601449
Publicerat 2023-09-11
Sista ansökningsdag 2023-09-25

Tillbaka till lediga jobb