NU-sjukvården, Område III, Barn- och ungdomsklinik

NU-sjukvården är en del av Västra Götalandsregionen och är ett av Sveriges större länssjukhus. Vi finns på NÄL (Norra Älvsborgs Länssjukhus) i Trollhättan och Uddevalla sjukhus. Sjukhusets upptagningsområde omfattar 280 000 invånare. Tillsammans är vi cirka 5 000 medarbetare som varje dag arbetar för att ge god och säker specialistsjukvård. Vi finns på västkusten och vårt område erbjuder en varierad natur med både hav, berg, skog och sjö.

Barn- och ungdomskliniken
Vi är en av landets största barn- och ungdomskliniker och består av 2 vårdavdelningar, en neonatalavdelning och en storbarnsavdelning. Inom kliniken finns en barnmottagning belägen både i Uddevalla och på NÄL. Akutjourverksamhet bedrivs på NÄL.

Vi har helt nybyggda lokaler som är anpassade för framtidens neontalvård. Det ger oss förutsättningar att ge god och säker vård som utgår från de behov våra patienter och deras familjer har. Det betyder att vi kan erbjuda integritet och avskildhet, bedriva en avancerad intensivvård och ha ett arbetssätt med fokus på integritet och vårdhygien. 

Vi har specialister inom samtliga barnmedicinska grenspecialiteter och hos oss kommer du att arbeta tillsammans med 38 kollegor. Vi arbetar med bredden inom barnmedicin, alltifrån neonatologi från vecka 28 till barn upp till 18 år. Vi har cirka 3500 förlossningar och 20 000 öppenvårdsbesök per år. På neonatalavdelningen finns 16 vårdplatser varav 6 är IVA-platser.

Vi utreder, behandlar och vårdar barn födda från vecka 28 till fullgångna barn som insjuknar under första levnadsveckan och upp till 3 månader. Vi tar även emot barn födda tidigare än vecka 28, men de är då förlösta och initialt vårdade i Göteborg som är vårt regionsjukhus.

Vår verksamhet spänner från högteknologisk intensivvård till allmän omvårdnad och observation. Vi har en fungerande neonatal hemsjukvård och barn kan nu i större omfattning och tidigare i livet skrivas ut från slutenvården till hemmet med fortsatt stöd från neonatalavdelningen.

Om tjänsten
Vi söker dig som är ST-läkare i neonatologi eller specialist i barn-och ungdomsmedicin, gärna med subspecialisering inom neonatologi. 

  • Du kommer att arbeta med avancerad neontalvård med intensivvård.
  • Du kommer att vara en del av ett välfungerad neonatalteam med 5 neonatologer och 1 ST neonatologi som kollegor.
  • Jourverksamhet ingår i tjänsten och du kommer som subspecialicerad i neonatologi deltaga i neonatalt bakjoursled.
  • Vid intresse finns möjlighet att arbeta med allmänpediatrik eller annat ämnesområde på vår barnmottagning.

Vi ser gärna att Du har intresse för att delta i utvecklingsarbete inom neonatologi.

Kvalifikationer
ST-neonatolog eller legitimerad läkare med specialistutbildning inom barn-och ungdomsmedicin. Gärna subspecialiserad inom neonatologi. God svenska i både tal och skrift är ett krav. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/5690
Kontakt
  • Emma Jörneberg, Läkarchef, 010-4351843
Facklig företrädare
  • Victor Gustafsson, Läkarföreningen, vxl010-4350000
Publicerat 2023-09-06
Sista ansökningsdag 2023-10-11

Tillbaka till lediga jobb