Regionhälsan Primärvårdens hjälpmedelsenhet

Är du intresserad av och kunnig inom hjälpmedelsområdet och vill vara ett stöd till förskrivare i hjälpmedelsfrågor? Då har du chansen att bli en del av Primärvårdens hjälpmedelsenhet. Gillar du dessutom självständigt arbete, utveckling, samverkan och en trivsam arbetsplats - skicka in din ansökan till oss.

Om oss

Enheten har en bred kompetens, samt erbjuder expertstöd, i hjälpmedelsfrågor. Vi ger råd och stöd till förskrivare och chefer, handlägger särskild prövning för hjälpmedel, hanterar skada eller förlust av hjälpmedel och håller i förskrivarutbildningar. Vi verkar för en jämlik och säker förskrivning av hjälpmedel för invånarna i Västra Götaland och en hållbar ekonomi. Vi samverkar med många aktörer inom hjälpmedelsområdet. För oss är det viktig att kontinuerligt arbeta med ständiga förbättringar och vi värdesätter en arbetsmiljö där vi är måna om varandra, trivs och utvecklas. Vi är nio personer som är placerade på olika orter i Västra Götaland: Göteborg, Vänersborg och Skövde.

Om arbetet

Som hjälpmedelspecialist hos oss arbetar du med rådgivning och stöd till hjälpmedelsförskrivare och chefer, handlägger särskilda prövningar om hjälpmedelsförskrivning samt hanterar skador eller förlustärenden på hjälpmedel. Det ingår också i tjänsten att hålla förskrivarutbildningar och att medverka i samverkansgrupper utanför enheten. En del av arbetet innefattar också uppföljning och analys av hjälpmedelskostnader, granskning av fakturor samt andra administrativa uppgifter.

Om dig

Du är legitimerad arbetsterapeut eller fysioterapeut samt har flerårig erfarenhet av hjälpmedelsförskrivning. Goda kunskaper om handbok för förskrivning av hjälpmedel och samarbetsavtal för hjälpmedel är av vikt för tjänsten. Det är därtill meriterande om du har erfarenhet av rådgivning och administrativt arbete, är intresserad av kostnadsuppföljning och analysarbete samt har goda kunskaper i Officeprogrammen och webSesam.

Vi värdesätter att du som person är kommunikativ, har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer men samtidigt är van vid och gillar att arbeta självständigt. Du har förmågan att fatta självständiga beslut. Du är därtill strukturerad och en god administratör. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Villkor

Resor inom Västra Götalandsregionen förekommer i tjänsten. Tjänstgöringsort enligt överenskommelse (Göteborg, Vänersborg eller Skövde).

Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg, Vänersborg eller Skövde
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/5439
Kontakt
  • Carina Helgesson, Enhetschef, 0700-825922
  • Beatrice Wiklund, Hjälpmedelsspecialist, 0702-509352
Facklig företrädare
  • Lena Bengtsson Sjöqvist, Sveriges Arbetsterapeuter, 0700-207997
  • Abdol Vazae, Fysioterapeuterna, 0736-636889
Publicerat 2023-09-11
Sista ansökningsdag 2023-09-30

Tillbaka till lediga jobb