Koncernkontoret, Koncernstab Digitalisering, Applikationsleverans

Vill du vara med och bidra till att skapa Sveriges bästa hälso-och sjukvård och ett hållbart samhälle med tillväxt i hela Västra Götaland? Västra Götalandsregionen är Sveriges största offentliga arbetsgivare med ambitionen att bli Sveriges bästa offentliga arbetsgivare. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till Västra Götalandsregionens vision ”det goda livet”. På Koncernkontoret arbetar vi dagligen med att göra skillnad för patienter, medarbetare, besökare och invånare.

Koncernstab digitalisering är inne i en fas där vi ökar takten på digitalisering och inför agila arbetssätt. Nu söker vi en chef till en nystartad enhet inom avdelning applikationsleverans där vi har kompetenser inom arkitektur, service management, applikationssamordning samt säkerhetssamordning. Ta chansen och sök dig till en av Sveriges största arbetsgivare! 

Ditt uppdrag

Som enhetschef är du med och påverkar framtiden inom IT. Du ska etablera en ny enhet, tjänste- och arkitekturstöd, med personal som kommer från andra delar av applikationsleverans. Du har ledningsansvar för att enhetens verksamhet når uppsatta mål, att enhetens ekonomi är i balans samt personalansvar för enhetens medarbetare.  

En viktig del av ditt uppdrag blir att tillsammans med kollegor driva den förändringsresa vi befinner oss på, samtidigt som du bidrar till långsiktighet och stabilitet inom enheten.  
Du bidrar till att driva och skapa förutsättningar för att agila beteenden, värderingar, principer och metoder ska förstås, praktiseras och utvecklas. 

Du kommer att vara en del i ledningsgruppen för applikationsleverans. Samarbete och dialog med andra kollegor och verksamheter inom VGR kommer att vara en viktig del för vår utveckling framåt. 

Inom enheten kommer vi att ha kompetens inom arkitektur, service management, applikationssamordning samt säkerhetssamordning, där du är aktiv i frågor som rör dessa områden.   

Vad kan vi erbjuda dig?

Hos oss finns engagemang, vilja och mod, handlingskraft, framtidstro samt en stor portion humor. Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter på en målorienterad, förändringsinriktad och händelserik arbetsplats där du som chef och medarbetare har möjlighet att bidra till utvecklingen och skapa mervärde för verksamheten. 

Västra Götalandsregionen erbjuder flexibla arbetsformer utifrån verksamhetens förutsättningar och det finns möjlighet att kombinera arbete från våra kontor och på distans. Placeringsort för den här tjänsten är i Göteborg eller Skövde i första hand, men placering inom Borås, Vänersborg eller Mölndal kan diskuteras.

För att lyckas i rollen behöver du: 

Relevant högskoleutbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har chef- eller ledarerfarenhet sedan tidigare. Vidare har du kunskap och förståelse för ITIL, arkitektur och/eller agila arbetssätt. 

Du har erfarenhet av att leda verksamhet och medarbetare genom förändring och har förmåga att engagera och entusiasmera för att få med dig så väl egen personal som kollegor i förändringsarbetet. I ditt ledarskap skapar du delaktighet och engagemang för att tillsammans nå gemensamma mål. Du är en trygg ledare som motiverar, involverar och utvecklar dina medarbetare samt tillämpar ett tillitsbaserat ledarskap. Med god samarbetsförmåga arbetar du tillsammans med andra och är lyhörd och situationsanpassad i din kommunikation.   

I ditt chefskap arbetar du i linje med Västra Götalandsregionens chefskriterier som är värdegrundsbaserat, mål- och resultatorienterat, kommunikativt och utvecklingsorienterat chefskap. 

Det är viktigt för oss att du kan arbeta utifrån vår värdegrund:

  • Tillsammans gör vi varandra framgångsrika.
  • Vi lyssnar in. Vi lyssnar av.
  • Feedback bidrar till vår utveckling.

Övrigt

Notera att - under semesterperioden, veckorna 28, 29, 30 och 31 kommer det vara en paus i rekryteringsarbetet. Välkommen med eventuella frågor kring tjänsten igen den 7 augusti. 

Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter.

Vi eftersträvar jämlikhet för alla medarbetare, att de trivs på arbetsplatsen och värnar om en god balans mellan arbetsliv och privatliv.

Läs om våra förmåner: Förmåner - Västra Götalandsregionen (vgregion.se)

Läs mer om vår verksamhet här: http://www.vgregion.se/om-vgr/

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse.
Löneform Individuell lönesättning.
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %.
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4061
Kontakt
  • Helena Dimming, avdelningschef, 0721-756166
Facklig företrädare
  • Vision: Jeanette Hansson, 0767-742849
  • Akademikerförbundet SSR, SACO: Git Olofsson, 072-2063558
  • Akavia, SACO: Stig Holmlund, 0709-512345
  • Sv Ingenjörer: Yvonne Jagersjö, 073-8048765
  • Ledarna: Lone Dockered, 0761347543
Publicerat 2023-06-09
Sista ansökningsdag 2023-08-09

Tillbaka till lediga jobb