Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Avd 15/28 Ortopedisk rygg-tumörkirurgi

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Vi söker dig som trivs med att ha en central roll i en verksamhet och tillsammans med vårdenhetschefer vill leda vår avdelning framåt!

På Avdelning 15 och 28 Ortopedisk rygg- och tumörkirurgi och Ortopedmottagningen vårdas och behandlas både vuxna och barn från fyra år och uppåt pre- och post operativt. Vi har även en sektion för dagkirurgiska patienter som är öppen dagtid, måndag till fredag. Vi bedriver högspecialiserad nationell vård inom rygg- och tumörkirurgi. Det omfattar planerad kirurgi, dagvårdskirurgi och traumakirurgi efter akuta olycksfall. Vi arbetar tillsammans i multiprofessionella team. Vår avdelning finns i en nyrenoverad lokal på Sahlgrenskatomten.

Vad kan vi erbjuda dig?

På vår arbetsplats ska det finnas plats för glädje, dialog, lärande och en hållbar arbetsmiljö. Vi tror att om medarbetarna känner sig trygga med att ta upp saker med oss ledare så skapar det även en god vård för våra patienter. Vi vill ge möjlighet till aktiv kompetensutveckling där vi uppmuntrar till att gå universitetskurser och erbjuder föreläsningar flera gånger i månaden där läkare och sjuksköterskor från ryggteamet och tumörteamet föreläser.

Om tjänsten

  • Daglig drift på avdelningen, både kort och långsiktigt.
  • Bistå vårdenhetscheferna både i schemaläggning i Heroma (ISP) och daglig personalplanering.
  • Drivande i de utvecklings- och förbättringsarbeten som görs på avdelningen.
  • Utarbetande och uppdatering av rutiner och riktlinjer.
  • Hantering av avvikelser i MedControlPro (MCP)
  • Att tillsammans med vårdenhetscheferna skapa trygghet och främja ett samarbetsklimat som bygger på öppenhet, respekt och delaktighet utifrån sjukhusets värdegrund.

Tjänsten som sektionsledare är ett vikariat på 2 år med en tillsvidareanställning i din grundprofession som sjuksköterska. Uppdraget består främst av administrativt arbete, kliniskt arbete som sjuksköterska (två av fem helger) kan komma att ingå efter överenskommelse med vårdenhetschef.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och har erfarenhet av avdelningsarbete. Vi ser positivt på om du har tidigare erfarenhet som sektionsledare, handledarutbildning samt erfarenhet av utvecklingsarbete. Det är meriterande om du har ledarskapserfarenhet, erfarenhet från kirurgi/ortopedi, kunskap om HEROMA och MedControlPro. Vi är en avdelning som öppnade våren 2021, det är värdefullt om du har erfarenhet av att leda i en verksamhet under utveckling.

Vi söker dig som tycker om att leda andra, kan skapa engagemang och delaktighet. Dina ledarskapsförmågor främjar kontakter och ett gott samarbete. Du är tydlig när du kommunicerar och samverkar med kollegor samt andra yrkeskategorier. Vi tror att du är uthållig och trygg i dig själv och kan ta ett helhetsperspektiv. Du kan självständigt strukturera, planera samt prioritera ditt arbete.

Intervjuer är planerade att genomföras v. 24 och/eller v. 28. Varmt välkommen med din ansökan! Har du några frågor är du självklart välkommen att höra av dig till vårdenhetschef Louise Freytag.

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av läkare/sjuksköterska med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 4 september eller tidigare enligt överenskommelse med vårdenhetschef
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/3992
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Louise Freytag, , 076-1388323
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Huvudskyddsombud Magnus Hansson, 072-1470471
Publicerat 2023-05-24
Sista ansökningsdag 2023-07-09

Tillbaka till lediga jobb