Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 2, Beroende

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss

Verksamhet Beroende vänder sig till personer med ett substansbrukssyndrom med eller utan samsjuklighet. Verksamheten bedrivs och fördelas mellan basmottagningarna Hisingen och Olskroken, inom LARO-programmet fördelat på fyra mottagningar, på Mini Marias fyra mottagningar, på spelberoendemottagningen, på Nordhemsklinikens alkoholpoliklinik med drop-in och heldygnsvård, på tre vårdavdelningar på Östra Sjukhuset samt på den psykiatriska akutmottagningen på Östra Sjukhuset. Vi har flera specialiserade team och en FoU-enhet. Vår akutmottagning är norra Europas största med ett snitt på 35 patienter/dygn. Akutmottagningen innefattar i sin tur psykiatriambulansen, självskyddsenheten och konsultverksamheten. Vi vill gärna att du visar ditt intresse genom att lämna in en ansökan så får vi möjlighet att berätta mer om vår verksamhet. Eftersom verksamheten har flera olika specialistenheter har vi också större möjligheter att tillmötesgå just dina intressen.  

Vad kan vi erbjuda dig?

Du kommer vara en viktig del av utvecklingen av beroendevården allteftersom samsjuklighetsutredningens förslag implementeras. Vi kan erbjuda dig en tilläggsspecialisering i Beroendemedicin under din tjänstgöring som specialist. Om du har ett intresse för forskning finns goda möjligheter att tillgodose även det. Vi är en stor läkargrupp som välkomnar dig!

Arbetsuppgifter

Som specialistläkare på våra basmottagningar är du i hög grad involverad i en ledande funktion avseende vård och behandling. Du leder team på mottagningen och digitala ronder med heldygnsvården. Du handleder ST-läkare, AT-läkare och underläkare i sk Gaffelmottagningar och nedtrappningsteam. Patientgruppen är 18 år och uppåt med substansbrukssyndrom och i många fall samsjuklighet. Du kommer samarbeta med vårdgrannar kring patienten i hög utsträckning. Det är ett omväxlande arbete bestående av planerad verksamhet och akuta bedömningar. Du kommer handlägga ÖPT-ärenden och ingå i en läkargrupp som samarbetar och samlas regelbundet. Vi är ett 30-tal specialistläkare och 15 ST-läkare med beroendeinriktning på sin psykiatri-ST. Våra patienter tillhör SU’s upptagningsområde; Göteborg, Mölndal, Härryda, Partille och Öckerö. Du kommer introduceras individuellt till vår jourlinje.

Om dig

Vi söker dig som psykiater/barnpsykiater/rättspsykiater med ett genuint intresse för beroendemedicin. Du har en svensk legitimation och specialistbevis. Om du är i slutet av din ST och brinner för beroendevård är du också välkommen att höra av dig. Det är meriterande att ha erfarenhet av beroendevård.

Vi har varierande arbetsuppgifter, vi samarbetar och konsulterar ofta varandra. Du har lätt att samarbeta, är lyhörd, tydlig när du kommunicerar och har mod att närma dig människor och skapa förtroende. Du har ett etiskt förhållningssätt som innebär en medvetenhet om alla människors lika värde, en respekt för deras integritet och kan hantera komplexa situationer.  Vi tror att du är trygg i dig själv, har en förmåga att anpassa dig och omprioritera när det behövs. Vi arbetar i team där olika yrkeskategorier ingår, där vi visar omtanke för varandra och tillsammans arbetar för ett gemensamt mål. Du har ett vetenskapligt förhållningssätt och kan förmedla ny kunskap till medarbetare.

Vi kommer ha löpande intervjuer och urval, välkommen att söka redan nu. Om du undrar något får du gärna ta kontakt med oss!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av läkare/sjuksköterska med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/3953
Kontakt
  • Göran Larsson, tf enhetschef Hisingen, 010-4410000
  • Jennie Culbert, enhetschef Olskroken , 072-5042526
  • Linda Lindmark, sektionschef, 0722-014359
Facklig företrädare
  • Lina Lindfors, 0722-082827
Publicerat 2023-05-23
Sista ansökningsdag 2023-08-20

Tillbaka till lediga jobb