Närhälsan Bengtsfors vårdcentral

Närhälsan utvecklar primärvård i världsklass. Med hundratals mottagningar i Västra Götaland finns vi nära invånarna och gör skillnad för deras liv och hälsa. Vi erbjuder dig ett stimulerande och meningsfullt arbete med kompetenta kollegor, tydligt ledarskap och utvecklingsmöjligheter.

Om oss

Närhälsan Bengtsfors vårdcentral är belägen i norra Dalsland. I Bengtsfors bor du nära naturen och här finns goda möjligheter till friluftsliv. Vi betjänar cirka 7 700 patienter som valt att lista sig hos oss. Hos oss arbetar distriktsläkare, distriktssköterskor, specialistsjuksköterskor inom diabetes, astma/KOL, hjärta/kärl och BVC. Vi har även psykiatrisjuksköterska/KBT-terapeut, kurator, undersköterskor och medicinska sekreterare.

Vi är måna om varandra och vill skapa goda förutsättningar, vi värdesätter balans mellan arbete och privatliv då det är av stort värde för ett hållbart arbetsliv.

I anslutning till vårdcentralen finns mödrahälsovård, ungdomsmottagning och rehabmottagning. Hos Närhälsan verkar du i den lilla verksamheten nära patienten men med den stora organisationens möjligheter till utbildning och utveckling Här kan du läsa mer om fördelar och förmåner som ingår i din anställning i Närhälsan: https://www.narhalsan.se/om-narhalsan/jobba-hos-oss/fordelar-och-formaner/

Om arbetet

Du kommer i huvudsak att arbeta med handledning i form av “gaffelmottagning”. Vi vill kunna erbjuda bästa möjliga handledning för blivande- och nya läkare. Uppdraget består i handledning av BT-, ST- och AT- läkare, läkare under praktisk tjänstgöring samt läkarstudenter. Under tiden för gaffelmottagning har du inga egna patienter och du kommer även att ha en konsulterande roll gentemot sjuksköterskor och teamet för psykisk hälsa. Andra arbetsuppgifter kan förekomma, vi sätter patienternas behov först.

Då avståndet till närmsta akutmottagning är cirka 10 mil, innebär det att arbetet skiljer sig en del från arbete som allmänläkare i vissa andra områden. Vi sköter många gånger det akuta omhändertagandet av svårt sjuka och skadade personer som måste vidaretransporteras till sjukhus.

Om dig

Du är legitimerad läkare och har specialistutbildning i området allmänmedicin med behörighet att verka inom svensk hälso- och sjukvård. Språkkunskaper i svenska i tal och skrift på lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav för tjänsten. Ett antal års erfarenhet som specialist är önskvärt och trygghet i yrkesrollen är nödvändigt.

Du har ett stort intresse att förmedla kunskap genom handledning, du är pedagogisk och kommunikativ. Du är flexibel i ditt sätt att arbeta och uppskattar teamarbete, samarbete är en självklarhet.  Du tar ansvar för ditt eget arbete men även för hela verksamheten genom att utveckla den tillsammans med oss. Du bemöter patienter och kollegor på ett professionellt och vänligt sätt och du lever upp till Närhälsans kärnvärden Pålitlig, Omtänksam och Nytänkande.

Övrigt

Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Bengtsfors
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/3928
Kontakt
  • Malin Hansen, Vårdcentralchef, 076-1276879
Facklig företrädare
  • Carin Larnert, Läkarförbundet, 072-2069881
Publicerat 2023-06-08
Sista ansökningsdag 2023-06-25

Tillbaka till lediga jobb