Folktandvården, Specialistkliniken för odontologisk radiologi Göteborg

I Folktandvården Västra Götaland bidrar du till jämlik hälsa från första tanden till den sista – för alla människor i alla livets stunder. Här möter du en kultur präglad av samarbete, engagemang och glädje och har tillgång till ny teknik och experter inom alla områden. Det finns alltid någon att lära av och många att trivas med. Vi erbjuder stabiliteten för en trygg vardag och möjligheter att växa under hela ditt fortsatta yrkesliv.

Bli en del av något större. Välkommen till Folktandvården!

Om oss
Specialisttandvården inom Västra Götaland är en samlad organisation som ingår i Folktandvården Västra Götaland. Verksamheten bedrivs i hela regionen. Vi är ca 750 medarbetare som arbetar inom samtliga specialiteter.

Specialistkliniken för odontologisk radiologi är en klinik med tre utbudspunkter, Odontologen, Mölndal och Uddevalla, där patienterna kan få röntgenundersökningar gjorda.  Totalt är vi 27 anställda, varav åtta är odontologiska röntgenassistenter medan det är 2 tandsköterskor och en tandhygienist som är under utbildning. Kliniken på Odontologen har störst patientflöde och har öppet alla vardagar året runt. På denna kliniken bedrivs även ST-tandläkar-utbildning och grundutbildning inom radiologi för tandläkar-och tandhygieniststudenter.

Om jobbet
I arbetet ingår att utföra patientundersökningar med intra- och extraoral röntgenteknik. Klinikerna är utrustade med intraorala röntgenapparater, panorama-apparater med kefalostat och CBCT-utrustningar. Kliniken på Odontologen har även en medicinsk CT.

I slutet av din utbildning kommer du också delta i den praktiska undervisningen av studenter på tandläkar-och tandhygienistutbildningen samt delta i vidareutbildning av tandvårdspersonal, vilket ingår i de ordinarie arbetsuppgifterna för en odontologisk röntgenassistent.

Vi söker dig som är intresserad av radiologi, vill vidareutbilda dig till odontologisk röntgenassistent och arbeta självständigt med både intraorala-och extraorala röntgenundersökningar. Beräknad utbildningstid är 2 år. Under utbildningstiden arbetar du under överinseende av våra röntgenassistenter och med stöd av våra specialisttandläkare inom odontologisk radiologi. Du erhåller lön under hela utbildningstiden.

Om dig
Du ska vara utbildad tandsköterska med en godkänd utbildning av MYH, alternativt utbildad tandhygienist eller ortodontiassistent och ha ett intresse av att arbeta med människor. Hos oss är noggrannhet, flexibilitet och förmåga att samarbeta viktigt. Erfarenhet av röntgenbildtagning, ett delegerat arbetssätt samt undervisningsvana är meriterande.

Hos oss får du möjlighet att ta eget ansvar och att göra skillnad. På Folktandvården ser vi samarbete som vår styrka och det är därför viktigt att vi kan arbeta bra tillsammans. Dina personliga egenskaper är viktiga och att kunna relatera till andra människor på ett lyhört sätt värderas högt. Om stressade situationer skulle uppstå är det viktigt att kunna ge stabilt intryck och också kunna organisera och prioritera arbetet på ett klokt och effektivt sätt. I det dagliga arbetet är du självgående och tar ansvar för din uppgift så att vi tillsammans kan lösa utmaningar och vara trygga tillsammans för de vi är till för.

Om rekryteringsprocessen
Vi kommer att ta kontakt med dig så fort din ansökan kommit in och påbörja rekryteringsarbetet. Det innebär en första intervju med någon av våra rekryterare från HR-enheten och sedan kommer klinikchefen att göra intervjuer direkt efter att ansökningstiden gått ut. Vi berättar gärna mer om vår arbetsgång när vi talas vid.

Folktandvården Västra Götalandsregionen gör kontroll i misstanke- och belastningsregister innan anställning. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/3903
Kontakt
  • Klinikchef, Sara Lofthag-Hansen, 070-5744493,sara.lofthag-hansen@vgregion.se
  • Klinikkoordinator, Erika Rolandsson, 072-2036409,erika.rolandsson@vgregion.se
Facklig företrädare
  • Mari Liepins, Vision, 0730-602540
Publicerat 2023-05-25
Sista ansökningsdag 2023-06-07

Tillbaka till lediga jobb