NU-sjukvården

NU-sjukvården är en del av Västra Götalandsregionen och är ett av Sveriges större länssjukhus. Vi finns på NÄL (Norra Älvsborgs Länssjukhus) i Trollhättan och Uddevalla sjukhus. Sjukhusets upptagningsområde omfattar 280 000 invånare. Tillsammans är vi cirka 5 000 medarbetare som varje dag arbetar för att ge god och säker specialistsjukvård. Vi finns på västkusten och vårt område erbjuder en varierad natur med både hav, berg, skog och sjö.

Vill du vara med och bidra till att skapa Sveriges bästa hälso- och sjukvård samt ett hållbart samhälle med tillväxt i hela Västra Götaland? Vill du utvecklas i din roll som läkare hos en av Sveriges största arbetsgivare? Vi söker dig som är legitimerad läkare, inte har gjort AT och som är intresserad av att påbörja Bastjänstgöring – BT – hos oss.

NU-sjukvården
NU-sjukvården består av Norra Älvsborgs Länssjukhus (NÄL) i Trollhättan, Uddevalla sjukhus samt Brinkåsen i Vänersborg. Det är ett av Sveriges största utbildningssjukhus med över 5000 medarbetare. Vi har en stark utbildningsprofil och nära samarbeten både med Göteborgs Universitet och Högskolan Väst. Navet för lärande är vårt utbildningscentrum. Där finns ett medicinskt bibliotek, utbildningslokaler och möjlighet till fullskalig simulering både i ett dedikerat simuleringsrum och direkt ute i vårdmiljön. Ett vanligt dygn har vi 1800 patienter på öppenvårdsbesök och 200 patienter som söker på akutmottagningen. Det föds nio barn, genomförs 35 operationer och kring 700 patienter vårdas inneliggande på våra vårdavdelningar. Som BT-läkare hos oss träffar du många patienter och får en bred erfarenhet av både akut och elektiv sjukvård.

Om tjänsten
Integrerad BT påbörjas som en provanställning som sedan övergår i en anställning som ST-läkare i NU-sjukvården. Under anställningens första två år sker obligatoriska placeringar inom akutsjukvård, primärvård samt psykiatri. Du tjänstgör dessutom på din hemklinik. Som integrerad BT-läkare kommer du att skapa en individuell och strukturerad utbildningsplan samt att du får en egen huvudhandledare som följer dig genom din tjänstgöring. Du kommer också att delta på gemensamma utbildningar och seminarier tillsammans med andra BT-läkare i VGR.

Vi följer Socialstyrelsens föreskrifter för BT som du hittar här!

Kvalifikationer
Legitimationsgrundande läkarutbildning från annat land än Sverige och inte ha genomfört svensk allmäntjänstgöring (AT). För att kunna få BT i VGR ska du ha erhållit svensk läkarlegitimation från Socialstyrelsen. Vi söker dig som vill påbörja en BT och redan vet vilka specialiteter du är intresserad av att specialisera dig i framöver. Skriv tydligt i ansökan vilken/vilka specialiteter du är intresserad av att specialisera dig i. För denna tjänst krävs att du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift. Klinisk erfarenhet är meriterande, i synnerhet om du har arbetet inom svensk hälso- och sjukvård.

Vi söker dig som har patienten i fokus, är ansvarstagande och trygg samt uppskattar ett välfungerande samarbete i team. Goda medicinska kunskaper samt insikt i när du behöver rådfråga kollegor skapar patientsäkerhet och tar tillvara på alla möjligheter till förbättring och utveckling. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Till ansökan ska följande ansökningshandlingar bifogas:

CV på svenska
Personligt brev

Om följande dokument finns tillhanda vid ansökningstillfället ska nedanstående också bifogas:

Examensbevis från läkarutbildning
Svensk läkarlegitimation

Samt i förekommande fall:

Tjänstgöringsintyg som styrker tjänstgöringstid inom hälso- och sjukvård, max två rekommendationsbrev som är högst ett år gamla.

Rekrytering och tillsättning av tjänster sker fortlöpande. Senast 1 månad innan tillträde behöver bevis om svensk läkarlegitimation kunna uppvisas.

Vid tillsättning av tjänst inom psykiatrin och barn begär vi alltid utdrag ur misstanke- och belastningsregistret. Denna förfrågan sköts av arbetsgivaren.

Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 18
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Trollhättan/Uddevalla
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/3878
Kontakt
  • Paul Pålsson, BT-chef, paul.pålsson@vgregion.se
Facklig företrädare
  • Andreas Vallebrant, andreas.vallebrant@sfl.se
Publicerat 2023-06-01
Sista ansökningsdag 2023-12-31

Tillbaka till lediga jobb