Sjukhusen i väster, Utvecklingsstaben

Sjukhusen i väster är en förvaltning inom Västra Götalandsregionen och består av fyra sjukhus –
Alingsås lasarett, Angereds närsjukhus, Högsbo närsjukhus och Kungälvs sjukhus. Cirka 3000 medarbetare arbetar varje dag hos oss för att ge en god och säker specialistsjukvård av högsta kvalitet.

Arbetsuppgifter
Sjukhusen i väster står, som stora delar av sjukvården i Sverige, inför stora omställningar. I rollen som utvecklingschef kommer du ha en central roll i att driva och stödja den förändring som ska leda oss till framtidens vård.

Vi erbjuder ett intressant och utvecklande arbete i en kunskapsdriven organisation. Du leder och utvecklar utvecklingsstaben för att möta våra mål inom Sjukhusen i väster och inom Västra Götalandsregionen. Du ansvarar för en verksamhetsutveckling med fokus på ökad kvalitet för våra patienter och invånare. Högt fokus kommer ligga på genomförandekraft och implementering av förbättringar i vårdens vardag för patienter och medarbetare genom digital transformation och utveckling av den nära vården. Att bedriva en kontinuerlig omvärldsanalys och omvärldsbevakning är också en viktig del av uppdraget.

Utvecklingsstaben rymmer enheter för verksamhetsutveckling, forskning och utveckling, miljö, säkerhet samt e-hälsa IS/IT. Även Sjukhusen i västers AT- och ST-utbildningar är organiserade inom utvecklingsstaben.

Du har verksamhets-, ekonomi- och personalansvar. Du arbetar direkt underställd sjukhusdirektören och ingår i förvaltningens ledningsgrupp. Rollen kräver att du har många kontaktytor, inte minst ett nära samarbete med övriga stabschefer. Du kommer att ingå i olika regionala funktionsgrupper och samverkansforum. Tjänsten kommer att innebära resor mellan sjukhusen inom förvaltningen, samt resor inom regionen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har akademisk examen som är relevant för området, god kunskap och väldokumenterad erfarenhet av utvecklingsfrågor. Du behöver ha vana vid att arbeta process- och projektinriktat och har god kunskap om förändringsledning och digitalisering/digital transformation. Du har en mångårig erfarenhet av självständigt arbete med utvecklingsfrågor, såväl strategiskt som på operativ nivå i en större organisation och av att arbeta i en ledningsgrupp. Rollen innebär också att vara chef över chef.

Vem är du?
Du har en involverande och tillitsfull ledarstil som skapar engagemang och resultat genom tydlig kommunikation och tydliga mål. Som person är du trygg och positiv med hög integritet och är bra på att skapa förtroendefulla relationer. Du har ett ödmjukt förhållningssätt och en vilja att snabbt ställa om, för att tillsammans med utvecklingsstaben kunna stötta verksamheterna på bästa sätt.

Du har förståelse för vad det innebär att arbeta i en offentlig verksamhet. Du ser Västra Götalandsregionen ur olika perspektiv samt förstår och agerar utifrån förändringar och sammanhang i omvärlden. Du vet förutsättningarna för den politiska styrningen, förstår och hanterar samspelet mellan politik, tjänstemän, profession och arbetstagarorganisationer.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet, samt egenskaper som ligger i linje med Västra Götalandsregionens chefskriterier som är värdegrundsbaserat chefskap, mål- och resultatorienterat chefskap, kommunikativt chefskap och utvecklingsorienterat chefskap.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/3773
Kontakt
  • Martin Rösman, sjukhusdirektör, martin.rosman@vgregion.se
Facklig företrädare
  • Alingsås lasarett, växel, 0322-226000
  • Kungälvs sjukhus, växel, 0303-98000
  • Frölunda specialistsjukhus, växel, 031-3425000
  • Angereds närsjukhus, växel, 031-3425000
Publicerat 2023-05-11
Sista ansökningsdag 2023-05-28

Tillbaka till lediga jobb