Närhälsan Mölnlycke vårdcentral

Närhälsan erbjuder nära primärvård av högsta kvalitet. Med hundratals mottagningar i Västra Götaland finns vi nära invånarna genom hela livet och gör skillnad för deras hälsa. Vi tar vara på dig och erbjuder utveckling genom hela yrkeslivet.

Om oss

Närhälsan Mölnlycke vårdcentral har ca 15 000 listade patienter och ligger mitt i Mölnlycke, nära till Göteborg med goda förbindelser. Mölnlycke är en växande ort med en blandad befolkning av ortens äldre invånare, nyinflyttade barnfamiljer och landsbygdsbefolkningen.

Vårdcentralen har en stabil personalstyrka med ca 40 anställda. Här finns diabetes- och astma/KOL-mottagning, psykosocialt team, rehabkoordinator, BUM, BVC med familjecentral, rehab med arbetsterapeuter och fysioterapeuter i huset. Vi har ett välfungerande samarbete med Härryda kommun. Vid vårdcentralen bedrivs även allmänmedicinsk forskning i samarbete med Göteborgs Universitet.

På Ungas psykiska hälsa i Mölnlycke arbetar yrkesgrupperna psykolog, socionom och psykoterapeut. Vår ambition är att sätta barnets perspektiv i fokus. Att få barnet att känna sig förstådd och försöka förstå vad hen önskar hjälp med och utifrån detta hitta vägar för att kunna hjälpa till på bästa sätt.

Här kan du läsa mer om fördelar och förmåner som ingår i din anställning i Närhälsan: https://www.narhalsan.se/om-narhalsan/jobba-hos-oss/fordelar-och-formaner/

Om arbetet

I arbetet med barn och ungas psykiska hälsa arbetar vi utifrån ett primärvårdsperspektiv. En av de viktigaste uppgifterna i arbetet som socionom är samverkan, både på generell nivå och specifik patientnivå, med vårdgrannar och andra myndigheter. Att som socionom stå för kunskap i sociallagstiftning samt socialtjänstens verksamhet och aktivt stödja medarbetare på vårdcentralen med kunskap, handledning och ärendehantering ingår också i uppdraget. Övriga uppgifter är att förmedla och medverka i kontakter med socialtjänst, skola och andra myndigheter, samt övrigt samverkansarbete. Arbetet består också av bedömningssamtal och föräldrastödjande insatser.

Uppdrag Ungas psykiska hälsa

Ungas psykiska hälsa, är en enhet som vänder sig till barn och unga, 6–18 år med lindrig psykisk ohälsa. Uppdraget är att erbjuda behandlande och utbildande insatser som exempelvis behandling enskilt och i grupp, psykoedukation och föräldrastöd. Huvudinriktningen är korta behandlingsinterventioner vid exempelvis depression, ångest, stressrelaterad problematik, fobier, sömnsvårigheter och enklare tvångsproblematik. Vid behov hänvisas patient vidare till annan vårdnivå. En viktig del av uppdraget är att samverka med specialistvård, ungdomsmottagningar, socialtjänst, skola och aktörer inom Vårdval Rehab.

Om dig

Vi söker dig med socionomexamen. Det är meriterande om du är, eller på väg att bli, legitimerad hälso- och sjukvårdskurator. Vi ser gärna att du har en steg-1 utbildning i KBT eller är legitimerad psykoterapeut. Det är viktigt att du har ett engagemang och intresse för ungas psykiska hälsa samt mångårig erfarenhet från att jobba med barn och unga. Har du tidigare arbetat inom primärvården är det meriterande, samt om du har erfarenhet av föräldrastödjande insatser både individuellt och i grupp. Du skall ha god kännedom om myndighetsutövning och socialtjänstens arbete. Du uppskattar självständigt arbete och eget initiativtagande men även att samverka med andra professioner och verksamheter. Då samverkan är en viktig del i arbetet så är kontaktskapande med andra myndighetspersoner, struktur och administrativ kompetens viktiga egenskaper.

För att trivas i rollen behöver du vara flexibel och har förmåga till kommunikation. Att du agerar professionellt och har ett gott bemötande är en självklarhet. Vi ser att du är trygg i dig själv och din yrkesroll och vågar stå upp för din expertis även i situationer som utmanar dig. Du delar även Närhälsans kärnvärden; Pålitlig, omtänksam och nytänkande.

Villkor

Tjänsten är ett vikariat på 12 månader med start i mitten av augusti. Eventuell möjlighet till förlängning finns.

Tjänsten avser en sysselsättningsgrad på 80%, men går att diskuteras. 

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 80%, eller enligt överenskommelse
Ort Mölnlycke
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/3764
Kontakt
  • Niclas Långö, Enhetschef, 010-4733088
Facklig företrädare
  • Git Olofsson, SACO (leg.kurator), 072-2063558
Publicerat 2023-05-31
Sista ansökningsdag 2023-06-14

Tillbaka till lediga jobb