Naturbruksförvaltningen, Axevalla Hästcentrum

Med målsättningen - Vi utvecklar kompetens i världsklass för en hållbar framtid och det goda livet, driver Naturbruksförvaltningen utbildning inom ungdomsgymnasium, anpassat gymnasium, vuxenutbildning och yrkeshögskola. Naturbruksskolorna Svenljunga, Sötåsen, Uddetorp och Biologiska yrkeshögskolan fungerar som kompetenscentrum för de gröna näringarnas tillväxt och utveckling. Tillsammans med näringsliv och forskare driver förvaltningen energiprojekt och försöksverksamhet i framkant på skolorna. Naturbruksförvaltningen är en del av Västra Götalandsregionen.

Beskrivning

På Axevalla hästcentrum mellan Skara och Skövde finns allt du kan önska dig i hästväg. Vi befinner oss i en expansiv fas där ny skola och hästanläggning just nu uppförs.  På Axevalla hästcentrum kan man läsa Naturbruksprogrammet inriktning hästhållning med yrkesutgångarna ridsport, travsport och islandshästsport. Vår målsättning är att alla elever ska nå så långt som möjligt i sitt lärande. 

Arbetsuppgifter

I tjänsten arbetar du professionellt i hästarbetsgruppen för ridsport och islandshästsport. Tillsammans med våra yrkeslärare inom ridsport och islandshästsport löser ni det dagliga arbetet i stallet. I tjänsten igår det vanligt förekommande arbetsuppgifter kopplade till häst och stallarbete. Så som stalltjänst, hästskötsel och ridning. Du ska ha förmåga att arbeta med god struktur enligt gällande planering. Det är av hög vikt att du vill tar ansvar för hästarnas välbefinnande.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är driven och tycker om att arbeta i team. Vi ser att du är initiativtagande, självgående, ansvarsfull, noggrann, lojal, plikttrogen och har god samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Yrkeserfarenhet av arbete inom hästhållning är meriterande, likväl goda färdighet i ridning och tappskokompetens. Kunskap i ridning av olika typer av hästar så som igångsättning, rehab samt utbildning efter anvisningar/instruktioner är ett krav. (Ridprov kan genomföras innan anställning).

B-körkort för manuellt växlad bil är ett krav. Meriterande med tillägg.

Villkor

Tillsvidareanställning med 100 % sysselsättningsgrad, helgarbete kan förekomma. Tillträde 1 augusti 2023 eller enligt överenskommelse. För att få en anställning inom vår skolverksamhet krävs ett utdrag ur belastningsregistret, du ansöker om ett via polisens hemsida. Urval- och intervjuarbete kan komma att ske löpande så sök redan idag och senast 31 maj. 
Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Vid överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Skara
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/3519
Kontakt
  • Nicklas Dahlqvist, bitr rektor , 070-0825634
Facklig företrädare
  • Erika Volmarsdotter Nyberg, kommunal, 0724537617
Publicerat 2023-05-03
Sista ansökningsdag 2023-05-31

Tillbaka till lediga jobb