Sjukhusen i väster, Geriatrik, neurologi och rehab, Avdelning 6, Kungälv

Sjukhusen i väster är en förvaltning inom Västra Götalandsregionen och består av fyra sjukhus –
Alingsås lasarett, Angereds närsjukhus, Högsbo närsjukhus och Kungälvs sjukhus. Cirka 3000 medarbetare arbetar varje dag hos oss för att ge en god och säker specialistsjukvård av högsta kvalitet.

Vi söker dig som är sjuksköterska och som tillsammans med oss vill fortsätta att utveckla vår verksamhet på strokeavdelningen! Här får du möjlighet att arbeta med både akutsjukvård och rehabilitering, tycker du det är intressant är denna tjänst något för dig. Hos oss är du med och skapar sjukvård tillsammans med patienterna!

Om vår lediga tjänst
Som del i vårt team kommer du att arbeta i strokeprocessen med tydliga rutiner för omhändertagande av patienten. Hos oss arbetar vi personcentrerat i tvärprofessionella team. Vi ingår i det akuta flödet för strokepatienter, vilket bland annat innebär att vi samarbetar nära med röntgen och ambulansen. Vi utför trombolyser, omhändertar TIA och förbereder för trombektomi som utförs på Sahlgrenska. Till stöd för dig som sjuksköterska har vi receptarie i vården måndag-fredag som hjälper till med iordningställande av läkemedel och de ger även stöd i läkemedelsrelaterade frågor.

På enheten arbetar även erfarna kollegor som bland annat är delaktiga i introduktion av dig som nyanställd för att skapa en trygg start hos oss, som en del av din individuellt anpassade introduktion och bredvidgång.

Vi är stolta över vår avdelning och för oss är känslan av att göra ett bra jobb viktig, tillsammans arbetar vi för en vård i toppklass! Just nu arbetar vi med flera utvecklingsarbeten, bland annat en ny digital vårdtavla. Den digitala vårdtavlan gör det enklare att utföra rätt sak i rätt tid och möjliggör mer tid med patienten, tid för meningsfullt arbete och en bättre arbetsmiljö.

Om oss
På strokeavdelningen är vårt primära uppdrag att vårda patienter som drabbats av stroke eller TIA. Här får du möjlighet till längre patientrelationer då du följer patientens väg från det akuta insjuknandet till hemgång, från avancerad akutsjukvård som exempelvis trombolysbehandling vid stroke till efterföljande rehabilitering. Stroke är en av de största folksjukdomarna och strokevården går snabbt framåt och med nya behandlingsmetoder. Utvecklingen av strokevården på Sjukhusen i väster sker med hjälp av strokeprocessen som utgår ifrån nationella riktlinjer.

Din profil
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Erfarenhet av strokevård, trombolysbehandling eller rehabilitering är starkt meriterande men inget krav.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vi söker dig som brinner för omvårdnad och trivs både med självständigt arbete och arbete i team, då du kommer att ha ett nära samarbete med andra yrkeskategorier.

Kliniskt basår
För dig som är nyutexaminerad sjuksköterska/röntgensjuksköterska ingår Kliniskt basår under det första året i din tillsvidareanställning. Kliniskt basår innehåller föreläsningar, processorienterad omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Det ingår även att gå bredvid i andra verksamheter, för att du ska få en bredare förståelse för sjukhuset där du arbetar. Detta är en satsning som görs för att ge dig möjlighet att ytterligare utvecklas i din profession och bygga upp din yrkesidentitet.

Urval och intervjuer sker löpande så välkommen med din ansökan redan idag! Bifoga yrkeslegitimation.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 4
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kungälv
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2991
Kontakt
  • Britta-Maja Larsson, vårdenhetschef, 0761-464944
Facklig företrädare
  • Vårdförbundets expedition, 0303-98844, vardforbundet.ksh@vgregion.se
Publicerat 2023-04-28
Sista ansökningsdag 2023-05-30

Tillbaka till lediga jobb