Södra Älvsborgs Sjukhus, VO kvinna och barn, Läkarenhet barn

Vi på Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) söker nu medarbetare till ett av de viktigaste uppdrag man kan ha - att hjälpa människor till en bättre hälsa. Här är vi över 3700 medarbetare som är verksamma inom 120 olika yrken och tillsammans arbetar mot en vård i toppklass. På SÄS är vi kända för att sätta utvecklingen i fokus. Nu tar vi nästa steg i utformningen av framtidens hälso- och sjukvård och letar efter nya medarbetare som vill göra skillnad på riktigt. Kan det vara du? Välkommen till SÄS!

Vill du veta mer om oss? Följ oss i sociala medier: Facebook, Linkedin, Instagram

Om vår lediga tjänst
Varmt välkommen till oss på barn- och ungdomsenheten! Som ST-läkare är du en självklar del i läkargruppen och har nära samarbete med andra yrkeskategorier på enheten. Arbetet är allsidigt då vi har hela ”barnflödet” under samma hatt. Vi är stolta över att inom sjukhuset kunna erbjuda dig en komplett barnmedicinsk utbildning med möjlighet till specialitet inom alla våra grenområden.

Jourtjänstgöring ingår som en del i arbetet och utbildningen.

Vi erbjuder

  • väl genomtänkt introduktion
  • strukturerad och tydlig utbildning, med egen studierektor
  • möjlighet att utveckla dig inom forskning eller ledarskap om du är intresserad av detta
  • stora möjligheter till vidareutveckling även efter fullgjord ST
  • hög kompetens inom barn- och ungdomsmedicin och barnöppenvård
  • möjligheter att engagera dig i handledning/utbildning av blivande läkare, läkemedelsprövningar, diagnostiskt centrum mm.

Här får du arbeta på ett lokalt och lagom stort sjukhus med både bredd och spets. Vårt övergripande verksamhetsområde kvinna och barn har stort fokus på forskning och utveckling och bereder just nu ansökan för att bli universitetsjukvårdsenhet. Är du intresserad så finns därmed bra utsikter att bedriva forskning. Vårt nystartade och moderna kunskapscentrum ger stora möjligheter att träna kliniska färdigheter för både professioner och team.

Om oss på barn- och ungdomsenheten
Vår verksamhet består av en dagvårdsavdelning, en vårdavdelning, en neonatalavdelning, en mottagning för både akut och planerad vård. På enheten finns ca 30 läkare och vi arbetar team-inriktat med ett nära samarbete mellan olika yrkeskategorier.

Att vi har ett gemensamt VO för kvinna/barn innebär att vi på ett naturligt sätt följer våra patienter tillsammans med dess föräldrar genom vårdens olika delar, från det ofödda barnet tills barnet är 18 år gammalt. Vi strävar efter att arbeta person- och familjecentrerat för att kunna tillgodose våra patienters och familjers olika behov. Vårt upptagningsområde ger per år ca 8 000 akuta, ca 9 000 planerade besök, ca 2 300 vårdtillfällen och drygt 3 000 förlossningar.

Tillsammans är vi ett team med bred kompetens inom många olika subspecialiteter. Vi har en spännande sammansättning av medarbetare med erfarenhet från världens alla hörn, vilket ger oss en styrka avseende medicinsk, språklig och kulturell kunskap samt med ett internationellt kontaktnät som få enheter kan erbjuda. Detta gör att vi på riktigt kan ha fokus på att göra det absolut bästa för barnen och deras familjer.

Din profil
Du som söker är legitimerad läkare, gärna med erfarenhet inom barn- och ungdomsmedicin. Du behärskar det svenska språket i motsvarande nivå C1.

Vi värdesätter att du har lätt för att samverka med andra och är bra på att kommunicera och skapa goda relationer. Att kunna ta in andras perspektiv och situation är grunden i arbetet, både när det gäller patienter, anhöriga och kollegor. Vi ser också gärna att du har vilja och driv till att bidra till verksamhetens utveckling. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt
Vi värnar om allas trygghet och begär utdrag ur belastning- och misstankeregistret på dem som erbjuds anställning hos oss.

Vi hanterar ansökningar löpande, så välkommen med din ansökan redan idag! Bifoga yrkeslegitimation.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2374
Kontakt
  • Annelie Sonéus, läkarchef, 033-6162129,annelie.soneus@vgregion.se
Facklig företrädare
  • Gustaf Lernfelt, Läkarförbundet, 033-6163410
Publicerat 2023-03-20
Sista ansökningsdag 2023-04-17

Tillbaka till lediga jobb