Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 1, Obstetrik

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Vilka är vi?

Vi är barnmorskor, läkare, undersköterskor och sjuksköterskor på Nordens största förlossningsverksamhet, förlossningsvården Östra sjukhuset. Hos oss föds det cirka 10 000 barn per år. Obstetrikenheten erbjuder vård under graviditet, förlossning och den närmaste tiden efter förlossningen. Vi bedriver flera öppenvårdsmottagning som bland annat innefattar en av Nordens största ultraljudsmottagningar.

Arbetsbeskrivning 

Vi söker en forskningskoordinator/projektledare till en dynamisk forskningsgrupp vars huvudämne är preeklampsi. Tjänsten kommer framförallt att fokuseras mot en ny svensk läkemedelsstudie som ska undersöka effekten av diabetesläkemedlet metformin för att bromsa sjukdomsutvecklingen vid preklampsi. Tjänsten kommer innefatta möjligheter att resa inom och utanför Sverige. Tjänsten är delvis flexibel avseende distansarbete och bygger mycket på eget ansvar och tillåter personlig frihet. Inom ramen för tjänsten finns goda möjligheter att utveckla sin kompetens inom kliniska studier, forskningsmetodik och kunskap inom nationell biobank-struktur. Vidare ges goda möjligheter till utveckling av ledarskap inklusive ledarskapsutbildning.    

Positionen innebär att verka som den centrala koordinatorn/projektledare för forskargruppen Preeklampsi och framförallt för läkemedelsprövningen av metformin. Rollen kommer innebära tätt samarbete med forskargruppsledare Lina Bergman.

Arbetet innefattar samarbete med Biobank Sverige och kliniska forskningscentret Gothia Forum när det gäller att sätta upp och driva läkemedelsprövningen. Vidare kommer forskningskoordinatorn ha kontakt med lokala ansvariga forskare kring praktiska och teoretiska aspekter inklusive regelverk i samråd med monitor. Tjänsten innefattar också att bistå forskargruppsledare Lina Bergman i dokumentation och rapportering samt att tillsammans med data manager arbeta med den elektroniska databas som kommer att användas i studien. Forskningskoordinatorn kommer ha tät kontakt med forskningssköterskor och forskningsassistenter på lokala center för stöttning och information.

Tjänsten kommer ge möjlighet till interaktion med forskare och forskningspersonal i forskargruppen både nationellt och internationellt inklusive resor till möten och forskargruppsträffar framför allt i Sydafrika.

Om dig 

Du har eftergymnasial utbildning med naturvetenskaplig inriktning och/eller vårdinriktning. Du har god datorvana och goda kunskaper i svenska och engelska. Erfarenhet av administrativt arbete är ett krav.

Det är meriterande om du har tidigare vana av att arbeta med kliniska prövningar, erfarenhet av regelverk och strukturer kring läkemedelsstudier och/eller erfarenheter från tidigare arbete som forskningskoordinator. Genomgången GCP kurs och/eller andra kurser relaterade till kliniska studier och vårdutbildning är något vi värdesätter.

Vidare är du en strukturerad och initiativtagande person. Du är ansvarsfull och flexibel i ditt arbete. 

Om tjänsten

Tjänsten avser en projektanställning från 2023-05-01 till och med 2027-05-01, men möjlighet till förlängning. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-05-01-2027-05-01
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2308
Kontakt
  • Överläkare/forskargruppsledare, Lina Bergman, 031-3434307/070-7920780
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Eva Bertholdson Jones, eva.bertholdson-jones@vgregion.se
Publicerat 2023-03-20
Sista ansökningsdag 2023-04-03

Tillbaka till lediga jobb