Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Digital utveckling

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Vill du göra nytta i vården? Vi är i början av en digital transformation och på avdelningen Digital utveckling vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset arbetar vi både med att skapa nytta i vården idag och med att förnya morgondagens vård och hälsa.

Om verksamheten

Avdelningen för Digital utveckling är en av två enheter inom Medicinsk information som arbetar för att Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU) ska ha effektiva och optimala IS/IT-tjänster och digitala lösningar utifrån patientens och verksamhetens behov och med ett regionalt perspektiv. Avdelningen är även en del av Centrum för Digital Hälsa som samlar kompetenser på sjukhuset med fokus på att använda och utveckla digitaliseringens möjligheter inom hälso- och sjukvården.

Avdelningen har uppdrag inom förändrings- och projektledning med befintliga och nya regionala och nationella e-tjänster. På avdelningen finns även sensLab där vi tillsammans med medarbetare i vården tar fram och utvärderar innovativa koncept och prototyper inom automation, visualisering och uppkopplad hälsa (IoT) där finns det även teknisk kompetens och UX-designers.

Vi söker nu dig som vill bidra till utveckling och innovation med hjälp av digitalisering för hälso- och sjukvården.

Du kommer som strateg inom digitaliserings att: 

  • Driva förändrings- och utvecklingsarbete både på sjukhuset och regionalt.
  • Bidra till att skapa engagemang och delaktighet i digitaliseringsarbetet hos chefer, ledare och medarbetare.
  • Vara en länk mellan verksamheternas utvecklingsbehov och IT, med tekniken som möjliggörare.
  • Stödja innovationsarbete där digitaliseringens möjligheter tillvaratas.
  • Tillse att förutsättningar finns för verksamheterna att utveckla och implementera nya arbetssätt och tjänster med hjälp av digitalisering.
  • Samverka med externa aktörer och sprida verksamhetens resultat både inom och utanför sjukhuset.

I din roll kommer du aktivt att arbeta för att uppnå målen i sjukhusets digitaliseringsstrategi och bidra till att förverkliga målbilden om en god och nära vård.

Kvalifikationer

Vi söker dig med relevant utbildning på högskolenivå och erfarenhet av förändrings- och projektledning samt kvalitetsdriven verksamhetsutveckling. Det är även meriterande om du har erfarenhet av hälso- och sjukvård och har arbetat med digitalisering inom vården.  

Du vill bidra till att förbättra befintliga vårdprocesser mot en sömlös vård som gynnar patienters livskvalitet och hälsa. Du motiveras av att arbeta i en föränderlig miljö där digitalisering och verksamhetsutveckling är i fokus, och har en välutvecklad förmåga att bygga kontaktnät och skapa långsiktiga och tillitsfulla relationer. Du har förmågan att självständigt driva utvecklingsprojekt som skapar nytta för patienter och medarbetare i vården.

Du är van att ta ansvar och arbetar organiserat och strukturerat. Du tycker om att arbeta i team såväl som på egen hand. Du utforskar potentialen med ny teknik och hur den kan appliceras i hälso- och sjukvården idag och i framtiden. Du har en god kommunikativ förmåga, uttrycker dig väl i tal och skrift samt har förmåga att inspirera andra.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2258
Kontakt
  • Utvecklingschef, Britt-Marie Zaman,, 072-7349350
  • Digitaliseringschef, Alexander Büller, 070-2599976
Facklig företrädare
  • SACO, Reza Asadian Falahieh, 073-0757946
  • Vision, Aiste Lindqvist, 072-2250011
Publicerat 2023-03-20
Sista ansökningsdag 2023-04-10

Tillbaka till lediga jobb