Sjukhusen i väster, Operationsavdelning Frölunda specialistsjukhus

Sjukhusen i väster är en förvaltning inom Västra Götalandsregionen och består av fyra sjukhus –
Alingsås lasarett, Angereds närsjukhus, Högsbo närsjukhus och Kungälvs sjukhus. Cirka 3000 medarbetare arbetar varje dag hos oss för att ge en god och säker specialistsjukvård av högsta kvalitet.

Högsbo närsjukhus ersätter Frölunda specialistsjukhus vid årsskiftet 2023/2024. Högsbo närsjukhus erbjuder en spännande arbetsplats där du får möjlighet att arbeta efter nya arbetssätt och där du kommer att vara en viktig del i införandet av nya innovativa arbetsformer för nära vård. För att möjliggöra vård med hög kvalitet, med patienten i fokus, kommer Högsbo närsjukhus att vara ett så kallat smart sjukhus, där vi kombinerar innovativa arbetssätt med framtidens IT-stöd. På sjukhuset finns specialistcentrum och dagkirurgiska centrum samt operation, mottagning och resurser för bild- och provtagning för vuxna och barn. Högsbo närsjukhus blir en viktig del i utvecklingen av närsjukvården i Göteborgsområdet.

Nu erbjuder vi möjligheten för dig, kanske tillsammans med en kollega, att vidareutveckla en redan välfungerande dagkirurgisk verksamhet. Vi söker kompetenta och engagerade anestesiologer som med Frölunda specialistsjukhus som bas vill vara med och starta upp operationsverksamheten vid nya Högsbo närsjukhus. Vi behöver dig redan nu, projekteringen har pågått under många år och nu går projektet in i en mer operativt förberedande fas. Under perioden fram till december 2023, då Högsbo öppnar, kommer du att arbeta kliniskt på Frölunda specialistsjukhus parallellt med utvecklingsarbetet. Sjukhusen i väster är en stor förvaltning som möjliggör rotations- eller växeltjänstgöring inom akutsjukvården för den som så önskar.

Frölunda specialistsjukhus bedriver idag planerad specialistsjukvård på vardagar inom ett flertal specialiteter med tillgång till operationsenhet och övervaknings-/uppvakningsenhet. Vi har en förtroendefull dialog med våra patienter, utvecklar ständigt våra vårdprocesser och uppnår goda medicinska resultat. Inom några år kommer det att stå klart ett nytt specialistsjukhus och ett dagkirurgiskt center i Högsbo som kommer att ersätta nuvarande verksamhet vid Frölunda torg. Det nya specialistsjukhuset blir en viktig del i utvecklingen av närsjukvården i Göteborgsområdet.

Beskrivning
Operationsavdelningen har tre operationssalar där vi bedriver elektiva operationer inom specialiteterna kirurgi, ortopedi, gynekologi och öron-näsa-hals. Majoriteten av ingreppen görs som dagkirurgi men vi har även patienter som stannar över natten på vår pre- och postoperativa övervakningsavdelning. Vård- och övervakningsavdelningen är öppen måndag till fredag med möjlighet till övernattning för patienter måndag till onsdag. Vi opererar både barn och vuxna.

Arbetsuppgifter
På operation och vård- och övervakningsavdelningen ingår du i team med kunniga medarbetare vilket ger möjlighet till ett kontinuerligt erfarenhets- och kunskapsutbyte. Arbetsinnehållet är varierande och innefattar preoperativ utredning/bedömning, anestesi, sedering, blockader samt ansvar för postoperativ vård. Arbetstiden är förlagd till dagtid och tjänstgöringen innebär lediga helger och röda dagar.

Kvalifikationer
Specialistkompetens inom anestesiologi med bred erfarenhet inom specialiteten, vana vid barnanestesi och nervblockader. Vi värdesätter ditt intresse av dagkirurgi, teamarbete och verksamhetsutveckling. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och förmåga till självständigt arbete, då detta är extra viktigt i den mindre arbetsgruppen.

Villkor
Arbetstiden är måndag till fredag. Tjänstgöringsgrad kan diskuteras.

Övrigt
Urval och intervjuer sker löpande.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100% eller enligt överenskommelse
Ort Västra Frölunda
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2150
Kontakt
  • Anne-Marie Bernesjö, vårdenhetschef, 072-8536123
Facklig företrädare
  • Tommy Hanis, Västra Götalands Läkarförening, tommy.hanis@slf.se
Publicerat 2023-03-13
Sista ansökningsdag 2023-03-27

Tillbaka till lediga jobb