Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Medicin och akutverksamhet Mölndal

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Om oss

Verksamhetsområde Medicin och akutsjukvård på SU/Mölndal består av slutenvård (72 vårdplatser) och öppenvård med bred kompetens inom olika internmedicinska specialiteter inklusive en väletablerad endoskopienhet och gastroenterologimottagning samt en dygnetruntöppen internmedicinsk akutmottagning. Vårt gastroenterologiteam består av fem specialistläkare och två ST-läkare. Som del av Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU) har vi ett utbildningsansvar gentemot Göteborgs Universitet och utbildar dessutom ST- och AT-läkare. Kliniken deltar i flera kliniska studier.

Vad kan vi erbjuda dig?

På vår klinik erbjuds du som medarbetare det lilla sjukhusets fördelar med den stora organisationens möjligheter. Det är nära till kollegor inom alla specialiteter och yrkesgrupper och korta beslutsvägar. Samarbetet och gemenskapen på kliniken är mycket bra. Vi erbjuder dig omväxlande och stimulerande arbetsuppgifter inom bred gastroenterogisk akut-, sluten- och öppenvård. På grund av kommande ökande patientvolymer, dels efter coloncancer-screeningprogrammet och dels efter växande IBD-mottagningen söker vi nu en kollega till vårt synnerligen kompetenta och trivsamma gastroenterologteam. Självklart erbjuder vi goda möjligheter till kontinuerlig intern och extern fortbildning samt forskning.

Arbetsuppgifter

Som specialistläkare i allmän internmedicin med inriktning mot gastroenterologi inom Medicin- och Akutverksamheten SU/Mölndal är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att tjänstgöra på vår endoskopienhet och gastroenterologiska öppenvårdsmottagning. Dessutom ingår i tjänsten att leda arbetet på vårdavdelningar med allmän internmedicinsk profil, arbeta som konsult i allmän internmedicin och delta i jourtjänstgöring i allmän internmedicin. Handledning och undervisning av kandidater, utbildningsläkare och andra yrkesgrupper ingår också i arbetet.

Om dig

Vi söker i första hand dig som är dubbelspecialist i allmän internmedicin och gastroenterologi. Du skall självständigt och i team kunna utföra och handlägga endoskopier och bred gastroenterologisk öppenvård. Du skall dessutom kunna leda arbetet på vårdavdelningar med allmän internmedicinsk profil och arbeta som konsult i allmän internmedicin. Du skall också kunna delta i våra jourlinjer som primärjour och-/eller bakjour beroende på kompetens och tidigare erfarenheter. Erfarenhet av forskning och undervisning är meriterande. Aktiv och pågående forskning är särskilt meriterande.

Vi är en liten klinik som arbetar i en föränderlig värld. Det är därför viktigt att du aktivt vill påverka och utveckla vår klinik för framtiden. För att lyckas med det har du en god kommunikativ förmåga och samarbetsförmåga samt är öppen för nya arbetssätt. Att förstå vikten av och prestigelöst delta i teamarbete med övriga yrkeskategorier är en grundförutsättning. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av läkare/sjuksköterska med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2046
Kontakt
  • Sektionschef, Georgios Mourtzinis, 031-3430827
  • Vårdenhetsöverläkare endoskopienheten Erik Alestig, 031-3430831
  • Vårdenhetsöverläkare, Andreas Brunnhage, 031-3430930
Facklig företrädare
  • SACO, Ilse Riebe , 031-3430890
Publicerat 2023-03-08
Sista ansökningsdag 2023-04-23

Tillbaka till lediga jobb