Sahlgrenska Universitetssjukhuset Område 3, Ortopedi, Avdelning 231

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Klockan är 06.45 och du har precis bytt om till dina arbetskläder, du går upp till avdelningen och möts av din kollega som arbetat klart sitt nattpass och ger dig sin rapport från natten. Därefter har du en stund på dig att läsa på om dina patienter innan klockan är 07.15 och det är dags för morgonmöte. Du sätter dig tillsammans med dina kollegor med en kopp kaffe i handen spänd inför att få ett hum om vad som väntar på avdelningen idag. Trots ett tydligt morgonmöte från Jenny vet du att det när som helst under dagen kommer att komma in människor i det akuta flödet då olyckor, skador eller nyupptäckta sjukdomar har skett i rörelseorganen, människor som snart kommer bli era patienter. Under dagen kommer du tillsammans med teamet att ställas inför utmaningar där er kompetens är avgörande för att på bästa möjliga sätt kunna vårda, behandla och rehabilitera patienter tillbaka till sin vardag. Ni litar på varandras kompetens och beslut i teamet och vet att det endast är möjligt om ni gör det tillsammans. Klockan är 07.30, morgonmötet är avklarat, kaffet är slut – nu kör vi!  

Sjuksköterska på avdelning 231

På avdelning 231 vårdas patienter från 16 år och uppåt för sina akuta ortopediska åkommor. Patienterna tar vi emot från akutintaget, traumavårdsenheten och andra sjukhus runt om i Sverige. Vårdtiderna är oftast korta vilket innebär ett högt patientflöde och variation i arbetsuppgifter. Som sjuksköterska får du ett utvecklande, rolig och självständigt arbete. Patienten står i fokus och vården är personcentrerad. I ett team tillsammans med flera yrkeskategorier så som sjuksköterskor, undersköterskor, fysioterapeuter, arbetsterapeuter och ortopedläkare levererar vi vård i toppklass, dag som natt.

Förutom vård i toppklass gör vi även vårt yttersta för att leverera medarbetarskap i toppklass. Vi värnar om varandra och har en bra sammanhållning och ett gott klimat på avdelningen. Kompetensutveckling är också viktigt för oss, vi har återkommande läkarföreläsningar inom ortopedi, akut buk med mera och utbyter kunskap från varandra inom samtliga yrkeskategorier, nya som erfarna. Förbättringsarbete drivs ständigt på vår avdelning där delaktighet och intresse från medarbetare är en förutsättning.

Skulle du vara/bli intresserad av att vidareutbilda dig inom kirurgi/ortopedi är det bara att säga till - vi uppmuntrar till karriärutveckling. Inom arbetstiden är vårt mål att även kunna erbjuda tid till reflektion, utveckling och återhämtning. På avdelningen arbetar vi med hållbart schema som tillexempel innebär att ett kvällspass inte kan följas av ett dagspass. Hos oss får du en strukturerad introduktion på fyra veckor samt en mentor under det första året – vi vill att du ska känna dig trygg hos oss i din yrkesroll.

Kriterier för att bli en av oss

För att bli en del av vårt gäng behöver du vara legitimerad sjuksköterska, gärna med några års erfarenhet inom yrket. Du trivs med att jobba i ett team och ta egna initiativ. Att arbeta i ett högt tempo där ingen dag är den andra lik är något du tycker är stimulerande. Vi sätter värde på att skapa en arbetsplats där alla ska trivas och hoppas på att du vill vara en del av vår avdelning.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet. Rekrytering sker löpande under annonseringstiden.

Välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1998
Kontakt
  • Vårdenhetschef Jenny Johansson, 0761-199913
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Magnus Hanson, 0721-470471
Publicerat 2023-03-31
Sista ansökningsdag 2023-04-14

Tillbaka till lediga jobb