NU-sjukvården, Område Ledning och stöd, Ekonomi- och informationssystem

NU-sjukvården är en del av Västra Götalandsregionen och är ett av Sveriges större länssjukhus. Vi finns på NÄL (Norra Älvsborgs Länssjukhus) i Trollhättan och Uddevalla sjukhus. Sjukhusets upptagningsområde omfattar 280 000 invånare. Tillsammans är vi cirka 5 000 medarbetare som varje dag arbetar för att ge god och säker specialistsjukvård. Vi finns på västkusten och vårt område erbjuder en varierad natur med både hav, berg, skog och sjö.

Beskrivning
Välkommen att söka en tjänst som utvecklingsledare på enheten Informationssystem som tillhör Område Ledning och Stöd. Vi är 23 medarbetare som har olika funktioner, bland annat IT- samordnare, utvecklingsledare och systemförvaltare.

NU-sjukvården står inför en stor omställning av vården bland annat med hjälp av IT/digitalisering och vi söker dig som vill vara med och driva utvecklingen framåt. Enhetens huvuduppdrag är att ge effektivt stöd inom IS/IT och medverka till att öka den digitala mognaden hos NU-sjukvårdens medarbetare. Det innebär att vara NU-sjukvårdens representant och föra verksamhetens frågor kring IS/IT framåt både på kort och lång sikt. Enheten har även en stark koppling till regionens IT-organisation. Vi har även uppdrag att förvalta NU-gemensamma system och ge användarstöd i form av support och utbildning.

Vi kan vi erbjuda dig?
Vi erbjuder stora möjlighet att påverka och vara delaktig i strategiska frågor gällande digital utveckling inom utdataområdet i NU-sjukvården. Du kommer att arbeta med att förädla information från våra system och presentera den enligt kundens önskemål/på bästa sätt. Arbetet är mångsidigt, du kommer få jobba med många olika processer inom vården från idé till färdig lösning.

Ett annat område som ingår i tjänsten är att vara med att utveckla, testa, implementera och utvärdera prototyper för Robotic Process Automation (RPA). En teknik som vi nyttjar, för att minska bördan av manuell administration i vården. Genom att automatisera processer ger vi vårdpersonalen mer tid till att behandla patienter och mindre tid till administration.

Kvalifikationer
Högskoleexamen/Universitetsexamen inom IT, vård eller motsvarande utbildning som bedöms likvärdig. Du har goda kunskaper inom self service BI och har drivet att fortsätta utvecklas. Vi ser gärna att du har ett par års arbetslivserfarenhet inom området. Du är duktig och intresserad av visualisering och kommunikation av information samt har en god förmåga att kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift.

Meriterande men inget krav är att du har:

  • Erfarenhet av tjänstedesign
  • Kunskap om tillämpningar av digitalisering
  • Erfarenhet av hälso- och sjukvård
  • Erfarenhet av patientjournalsystem och patientadministrativa system
  • Erfarenhet av dataanalys
  • Systemutveckling 
  • Power BI

Vi ser gärna att du tidigare har arbetat med digitaliseringsprojekt och att du varit delaktig i dessa från start till mål. Vi arbetar i team och det är en förutsättning att du är kommunikativ och bekväm med att ta en ledande roll i olika projekt. 

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är serviceinriktad, god lyssnare, flexibel och tycker det är roligt att möta och stödja användare. Vi lägger stor vikt vid pedagogisk förmåga samt samarbets- och kommunikationsförmåga. Du ska även kunna arbeta självständigt, vara strukturerad och resultatinriktad. Vi jobbar prestigelöst.

Övrigt
Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1992
Kontakt
  • Maria Bertilsson, Enhetschef, 010-4356850
Facklig företrädare
  • Christina Marmborn, Vision, vxl.010-4350000
Publicerat 2023-03-07
Sista ansökningsdag 2023-04-04

Tillbaka till lediga jobb