Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Fysioterapi Östra

Vill du få en bredd i ditt arbete som fysioterapeut och söker nya utmaningar? Nu söker vi dig som vill arbeta både inom specialistvården och neurovårdsteam inom primärvård.

Vi erbjuder en möjlighet att vara med och utveckla vårdkedjan för patienter inom neurorehab och samtidigt bredda och utveckla din egen kompetens.

Närhälsan, Angered rehabmottagning

Närhälsan Angered rehabmottagning är beläget i Angered som är en härlig del av Göteborg. Vi är en stor enhet med cirka 50 medarbetare, varav 30 av dessa arbetar som fysioterapeuter. För oss är det viktig med trivsel på arbetsplatsen, ett öppet klimat och ständig utveckling där alla hjälps åt. På arbetsplatsen arbetar vi aktivt med utvecklingsarbete för att ständigt förbättra arbetssätt och på bästa sätt möta kundernas behov. Vi har en god samverkan med andra verksamheter i vårt närområde där möjlighet finns till ett kombinerat uppdrag. Enhetens huvuduppdrag är inom Vårdval rehab där vi också har tilläggsuppdrag inom Neurovårdsteam.

Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Fysioterapi Östra

Fysioterapi Östra är en av 7 enheter inom Verksamhetsområdet Arbetsterapi och Fysioterapi, Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU). Inom verksamhetsområdet arbetar cirka 370 medarbetare, varav 35 på Fysioterapi Östra. På Östra sjukhuset bedrivs fysioterapeutisk verksamhet både inom slutenvård och öppenvård. Det kliniska uppdraget är brett och innefattar arbete inom sjukhusets olika medicinska områden såsom kirurgi, medicin, infektion, kvinnors hälsa, långvarig smärta och hjärtrehabilitering. Våra huvuduppdrag är att bedriva klinisk verksamhet, utbildning och forskning.

Om arbetet

Med denna tjänst erbjuder vi dig möjlighet att arbeta inom två verksamheter och få bredd i ditt arbete och stor nytta av din kompetens på de båda arbetsplatserna. Det tror vi blir positivt för både dig och våra patienter. Hos oss kan du göra skillnad i människors liv samtidigt som du har möjlighet att utveckla din yrkeskompetens inom specialiserad rehabilitering i tvärprofessionellt samarbete. Du kommer att arbeta både i vårt neurovårdsteam på Närhälsan Angered rehabmottagning och i stroketeamet på Fysioterapi Östra.

I arbetet ingår bedömning och behandling av neurologiska symtom framför allt för patienter med stroke. Du får möjlighet att vara med från att patienten kommer i specialistvård till rehabilitering i neurovårdsteam när patienten kommit hem. I samarbete med flera olika professioner i bedömning utformas en individuell rehabplan för behandling och träning. Målgruppen är patienter som är ny- och återinsjuknade i stroke samt patienter med annan förvärvad hjärnskada eller neurologisk sjukdom, som bedöms vara i behov av rehabilitering med Neurovårdsteamets specifika kompetens. Målsättningen är att erbjuda en obruten vårdkedja från sjukhusvistelse till rehabilitering.

Utbildningskrav

 • Legitimerad Fysioterapeut/Sjukgymnast
 • Fördjupad kompetens inom neurologisk rehabilitering
 • Minst ett års erfarenhet inom neurologisk rehabilitering

Meriterande

 • 15 hp inom neurologi
 • B-körkort
 • Erfarenhet inom någon av verksamheterna i detta uppdrag

Vi söker dig som

 • Har ett genuint intresse och en vilja att vara med och utarbeta, utveckla och utvärdera arbetssättet kring kombitjänstgöring.
 • Trivs med omväxling och ser fördelarna med att ha två arbetsplatser.
 • Har lätt för att kommunicera och samarbeta med andra och skapa förtroende.
 • Vill arbeta i team och har lätt för att skapa relationer.
 • Vill vara med och utveckla samverkan mellan olika vårdnivåer.
 • Kan arbeta omkring halva arbetsveckan på Östra sjukhuset och halva arbetsveckan i Angered.

Placering och anställningsförhållanden

Grundanställning med tillsvidareanställning på SU Fysioterapi Östra eller Närhälsan Angered rehabmottagning men med arbete i båda verksamheterna. Om du redan har en anställning i någon av verksamheterna läggs din grundanställning vilande under visstidsanställningen i kombitjänsten. 

Anställningsform Kombitjänst, visstids placering under 1 år med tillsvidareanställning i en av verksamheterna. 

Intervjuer kommer ske löpande under annonseringstiden.

Välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1942
Kontakt
 • Enhetschef Närhälsan, Jennie Hilbert, 0700-824564/jennie.hilbert@vgregion.se
 • Enhetschef SU, Fysioterapi Östra: Anna Sellius , 0768-366186/anna.bjarnegard.sellius@vgregion.se
Facklig företrädare
 • Facklig representant: Abdol Vazae , 0736-636889/abdolghafour.vazae@vgregion.se
 • Lokal facklig representant SU: Frida Lindskog , 031-3434463
Publicerat 2023-03-08
Sista ansökningsdag 2023-04-05

Tillbaka till lediga jobb