Koncernkontoret, Koncernstab Regional Utveckling Regional samhällsplanering

Vill du vara med och bidra till ett hållbart samhälle med tillväxt i hela Västra Götaland?  Västra Götalandsregionen är Sveriges största offentliga arbetsgivare med ambitionen att bli Sveriges bästa offentliga arbetsgivare. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till Västra Götalandsregionens vision ”det goda livet”. På Koncernkontoret arbetar vi dagligen med att göra skillnad för patienter, medarbetare, besökare, resenärer och invånare.

På avdelning Regional samhällsplanering driver vi utvecklingen i riktning mot den regionala utvecklingsstrategins mål; Tillsammans gör vi Västra Götaland till ett föredöme för omställning till ett hållbart och konkurrenskraftigt samhälle, vill du vara med?

Nu söker vi en ny medarbetare som vill vara med och driva samhällsutveckling och skapa förutsättningar för hållbart resande i Västra Götaland. Vi söker en person med längre erfarenhet inom våra ansvarsområden, som kan komplettera och stärka vårt team. Ta chansen och sök dig till en av Sveriges största arbetsgivare.

Ditt uppdrag
Regional samhällsplanering driver strategiskt långsiktigt arbete för ett hållbart transportsystem, hållbart resande och utbyggnad av bredband som en del av den regionala samhällsplaneringen för Västra Götaland. Avdelningen består av ett 15-tal medarbetare och huvuduppgifterna för avdelningen är att:

 • planera kollektivtrafikens strategiskt långsiktiga utveckling i Västra Götaland
 • stötta Västra Götalandsregionens roll som kollektivtrafikmyndighet och ägare av Västtrafik AB.
 • ta fram underlag för revidering och uppföljning av regionens transportinfrastrukturplan.
 • samordna dialogen med kommuner/kommunalförbund, Trafikverket och departement i syfte att utveckla infrastruktur och kollektivtrafik i Västra Götaland.
 • verka för utbyggnad av bredband i hela Västra Götaland.
 • samverka kring regional fysisk planering inom den regionala utvecklingsstrategin
 • driva och stötta forskning-och utvecklingsprojekt inom området

Som en del i vårt team ingår att leda och medverka i strategiska utredningar och analyser, bereda och presentera ärenden för våra politiska nämnder samt följa och medverka till forskning och utveckling inom området. Samverkan med andra aktörer är en viktig del i att driva utvecklingen framåt i riktning mot de högt uppställda mål som regionen har. De flesta frågor är långsiktiga och kräver uthållighet och en förståelse för komplexa samband och målkonflikter. Vi arbetar nära och rapporterar direkt till de politiska nämnderna som ansvarar för kollektivtrafik-och infrastrukturfrågorna i regionen.

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi erbjuder dig ett utvecklande uppdrag där du får möjlighet att vara en del i att forma framtidens kollektiva resande och transportsystem. I det, erbjuds du många kontaktytor och en tjänst där du ständigt är uppdaterad med samhällsutvecklingen inom vårt område. För oss är det viktigt att våra medarbetare trivs - på alla sätt. Vi erbjuder därför ett arbete i en miljö som karaktäriseras av gemenskap, engagemang och glädje. Vi är måna om att stödja och uppmuntra våra medarbetare i deras utveckling.

För att lyckas i rollen behöver du:

Relevant högskoleexamen är ett krav samt att du är drivande och ansvarstagande med ett stort samhällsengagemang. Viktiga egenskaper är att du är analytisk och lösningsfokuserad, med förmåga att sätta frågor i ett helhetsperspektiv. Vi ser vidare att du är en lyhörd och en samarbetsinriktad person.

 • Lång erfarenhet från kvalificerat planeringsarbete på strategisk nivå för kommun/region, eller som konsult, inom något av områdena: samhällsplanering/ kollektivtrafik/infrastruktur
 • Förmåga att pedagogiskt kommunicera och presentera komplexa frågor.
 • Kännedom och förståelse för relationen mellan stad och land samt regional utveckling.
 • Erfarenhet från arbete i politisk organisation, direkt eller indirekt
 • Förmåga att formulera dig väl i tal och skrift, kortfattat och tydligt

Vi söker dig som kan driva utveckling inom området som helhet, men det är samtidigt en styrka om du bär med dig ett expertområde som kompletterar vårt teams samlade kompetens.

Övrigt
Det är viktigt för oss att du kan arbeta utifrån vår värdegrund:

 • Tillsammans gör vi varandra framgångsrika.
 • Vi lyssnar in. Vi lyssnar av.
 • Feedback bidrar till vår utveckling.

Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till Västra Götalandsregionens vision ”det goda livet”.

Vi eftersträvar jämlikhet för alla medarbetare, att de trivs på arbetsplatsen och värnar om en god balans mellan arbetsliv och privatliv.

Läs om våra förmåner: Förmåner - Västra Götalandsregionen (vgregion.se)

Läs mer om vår verksamhet här: http://www.vgregion.se/om-vgr/

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1806
Kontakt
 • Sofia Hellberg avdelningschef, 070-2130103
Facklig företrädare
 • Vision: Jeanette Hansson, 0767-742849
 • SACO: Git Olofsson, 072-2063558
 • Akavia: Stig Holmlund, 0709-512345
Publicerat 2023-03-03
Sista ansökningsdag 2023-03-26

Tillbaka till lediga jobb