Skaraborgs Sjukhus, Arbetsterapi/Fysioterapi

Skaraborgs Sjukhus (SkaS) har verksamhet på flera orter i Skaraborg bl.a. i Falköping, Lidköping, Mariestad och Skövde. Vi ger specialistsjukvård inom ett trettiotal specialiteter och arbetar tillsammans för patientens hälsa genom livet, där vi erbjuder en sammanhållen och trygg vård. Varje dag och varje timma gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv. Vi bryr oss om dig som gör skillnad för andra och tillsammans skapar vi framtidens arbetsplats.

Beskrivning 
Arbetsterapi och Fysioterapi vid Skaraborgs Sjukhus ingår i stabsområdet Vårdnära tjänster och säkerhet tillsammans med enhet för kuratorer och dietister, vårdplaneringsteam, gemensamma receptioner, sjukvårdsapotek och trygghetscentral.  

Inom verksamheten arbetar fysioterapeuter, arbetsterapeuter, rehabiliteringsassistenter, rehabiliteringskoordinatorer och vårdadministrativa sekreterare, vi är runt 100 medarbetare. Vi arbetar sjukhusövergripande och i vårt uppdrag ingår både öppen- och slutenvård inom somatisk vården för barn och vuxna. 

Arbetsuppgifter 
Verksamheten bedrivs som en helhet, är förlagd på sjukhuset i Skövde och sjukhuset i Lidköping och är indelad i tre enheter. Vi fördelar våra gemensamma resurser efter aktuellt behov vilket ställer stora krav på snabb omställning, samarbete och tydlig kommunikation mellan enhetschefer för att verksamheten ska fungera som en helhet.   

Ansvar för att leda utveckling, ekonomi och personal vilar hos alla tre enhetschefer inom verksamheten med fokus på att nå uppsatta verksamhetsmål. Detta sker i aktiv samverkan med de verksamheter som ingår i uppdraget samt med vårdaktörer på olika nivåer.  

Omställningen av sjukvården ställer stora krav på samverkan och förmåga att arbeta med förändringsledning. Vi arbetar aktivt med att anpassa våra arbetssätt och insatser till vårdens förutsättningar och medborgarnas behov. En viktig del är det spännande digitaliseringsområdet där utvecklingstakten nu är mycket hög och vi har pågående förändringsarbeten för att öka kompetens och förändra arbetssätt. Målet är att kunna öka tillgängligheten till digitala vårdformer för våra invånare. 

Kvalifikationer 
Vi söker dig som har adekvat högskoleutbildning och erfarenhet från liknande arbetsområde, du har tidigare chefserfarenhet. Dina värderingar stämmer överens med Västra Götalandsregionens vision och värdegrund. Du utövar ditt ledarskap i enlighet med regionens chefskriterier. 

Inom Skaraborgs sjukhus arbetar vi aktivt med verksamhetsutveckling i vilket det ingår kartläggning, prioritering, planering, initiering, genomförande och uppföljning av verksamheten. 

Vi söker dig med erfarenhet av och mycket god förmåga inom samverkan, samarbete och kommunikation. Ett mycket nära samarbete mellan enhetscheferna är grunden i verksamhetens styrning och vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Välkommen in med din ansökan vi intervjuar löpande. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Skövde
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1614
Kontakt
  • Jenny Berg, Verksamhetschef , 076–8438522
Facklig företrädare
  • Sofie Eriksson Fysioterapeuterna, , 0500-431000vxl
  • Susanne Eldh Arbetsterapeuterna , 010–4734153
  • Vision 0500 - 43 19 44, , Kommunal0500–478300
Publicerat 2023-03-21
Sista ansökningsdag 2023-05-08

Tillbaka till lediga jobb