Skaraborgs Sjukhus, * Verksamhetsområde 4, Akutvårdsavdelning (AVA)

Skaraborgs Sjukhus (SkaS) har verksamhet på flera orter i Skaraborg bl.a. i Falköping, Lidköping, Mariestad och Skövde. Vi ger specialistsjukvård inom ett trettiotal specialiteter och arbetar tillsammans för patientens hälsa genom livet, där vi erbjuder en sammanhållen och trygg vård. Varje dag och varje timma gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv. Vi bryr oss om dig som gör skillnad för andra och tillsammans skapar vi framtidens arbetsplats.

Verksamhetsområde 4 består av akutmottagningarna i Skövde och Lidköping, akutvårdsavdelningen AVA samt ambulanssjukvården i Skaraborg. Vårt uppdrag är att hjälpa människor med akuta sjukdomstillstånd, dygnet runt alla årets dagar. I verksamhetsområdet arbetar nästan 500 medarbetare. Verksamhetsområde 4 leds av verksamhetschef och en ledningsgrupp bestående av enhetschefer, administrativ chef samt stabsfunktioner.

AVA är vår akutvårdsavdelning, där bedrivs inneliggande vård för de akut sjuka patienterna. Avdelningen präglas av hög patientgenomströmning med korta vårdtider. Vi arbetar för ett tvärprofessionellt lärande med personcentrering som grund. 

På AVA är värdegrunden central, och vi upplever att den skapar en god psykosocial arbetsmiljö med ett klimat som kännetecknas av bland annat trygghet, gemenskap och engagemang.

Område 4 söker nu en enhetschef som ska ingå i ett delat ledarskap med nuvarande enhetschef för AVA. 

 

Arbetsuppgifter

Som enhetschef på AVA i Skövde är du direkt underställd verksamhetschefen och ingår i ledningsgruppen inom verksamhetsområde 4. Ditt uppdrag är att tillsammans med verksamhetschefen leda, planera och utveckla enheten i enlighet med verksamhetens mål. Du jobbar i samledarskap med den andra enhetschefen för AVA, vilket är en spännande och utvecklande form av ledarskap. Till din hjälp har du stödfunktioner i form av sektionsledare som tillsammans med dig leder det dagliga arbetet, samt verksamhetsekonom, verksamhetsutvecklare och HR-stöd. Delar av ditt uppdrag får du av ledningsgruppen, men vi förutsätter att du även är självgående och tar egna initiativ. Vi jobbar utifrån ett ledningssystem och en tanke om att summan är större än delarna – att alla inte behöver kunna allt eller veta allt – att man löser problem gemensamt. Du har som enhetschef ansvar för enhetens verksamhet, ekonomi och personal. 

Som enhetschef kommer ditt fokus i huvudsak ligga på att:

  • Skapa goda förutsättningar för dina medarbetare genom ett aktivt arbete med arbetsmiljöfrågor och trivsel

  • Utveckla enhetens kvalitets- och patientsäkerhetsarbete

  • Tillsammans med enhetschefskollegor driva utvecklingen mot en sammanhållen akutvårdkedja

Kvalifikationer

Vi söker dig med adekvat högskoleutbildning inom hälso- och sjukvård. Har du erfarenhet från akutsjukvård ser vi detta som meriterande, och det är även meriterande med ledarerfarenhet.

Eftersom du kommer att ha många kontaktytor såväl inom verksamhetsområdet som utanför så är det viktigt att du har god social kompetens och har en representativ framtoning när så behövs. Du är del i ett samledarskap, och det är därför en förutsättning att du trivs med att ha dialog kring stora och små frågor såväl som i beslutssituationer. Du behöver ha förmågan att lyfta blicken och arbeta utifrån ett helhetsperspektiv. Goda kunskaper vad gäller verksamhetsuppföljning och förbättringskunskap ser vi som önskvärt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 40 tim/v
Ort Skövde
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1512
Kontakt
  • Carina Karlsson, Verksamhetschef, 0709-720153
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet , tel.0500-431936
  • Vision, tel.0500-431944
  • Ledarna, tel.08-59899324
  • Kommunal , tel.0500-431000
Publicerat 2023-03-24
Sista ansökningsdag 2023-04-10

Tillbaka till lediga jobb