Skaraborgs Sjukhus, Sjukhusgemensam Stab, Digitaliseringsenheten

Skaraborgs Sjukhus (SkaS) har verksamhet på flera orter i Skaraborg bl.a. i Falköping, Lidköping, Mariestad och Skövde. Vi ger specialistsjukvård inom ett trettiotal specialiteter och arbetar tillsammans för patientens hälsa genom livet, där vi erbjuder en sammanhållen och trygg vård. Varje dag och varje timma gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv. Vi bryr oss om dig som gör skillnad för andra och tillsammans skapar vi framtidens arbetsplats.

Beskrivning

Stabsområde Digitalisering ingår i Skaraborgs Sjukhus gemensamma stab som leds av biträdande sjukhusdirektör. Inom stabsområdet finns tre enheter: Digitalisering, IS/IT och E-arkiv. Vårt uppdrag är att leda, utveckla och bidra till sjukhusets kvalitetsdrivna verksamhetsutveckling med stöd av digitalisering. Vilket innebär att vi tillhandahåller kunskap, projektledning och tjänster inom digitalisering som utvecklar och effektiviserar arbetssätt i verksamheten. Vi projektleder också införandet av det nya regionala kärnsystemet för hälso- och sjukvård - Millennium.

På enhet digitalisering finns sex utvecklingsledare som med nyfikenhet, engagemang och teamkänsla möjliggör digitalisering för medarbetare och patienter. Enheten leds av digitaliseringschefen som ingår i sjukhusledningen.

Vi söker en utvecklingsledare som med stor samarbetsförmåga och egen drivkraft vill utvecklas tillsammans med oss. Tycker du det är kul att arbeta med utveckling och nya lösningar för att utföra arbetsuppgifter? Är du intresserad av att göra nytta för de vi är till för – patienter och närstående samt medarbetare inom vården? Då kan detta jobb vara något för dig.

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi kan erbjuda ett spännande och varierande arbetsinnehåll där vi värdesätter att ha kul på jobbet. Många intressanta innovativa digitala lösningar är på gång för hälso- och sjukvården. Som utvecklingsledare med inriktning digitalisering kommer du att ansvara för och vara delaktig i flera digitala tjänster. Just nu behöver vi någon som kan projektleda ny lösning för digitala vårdmöten. Vid utformning av arbetsinnehåll kan vi tillsammans utgå från dina färdigheter och kompetenser och våra behov.

Du arbetar i nära samarbete med övriga utvecklingsledare och nära sjukhusets olika verksamheter där du har en coachande roll. Du deltar aktivt i framtagandet av sjukhusets handlingsplan för digitalisering och förberedelsearbete inför uppstart av Millennium.

Vi strävar efter ett öppet och positivt arbetsklimat. Arbetet bedrivs med stor frihet under eget ansvar. Vår ambition är att utveckla arbetssätt och skapa en arbetsmiljö där man kan känna sig trygg och värdefull. Vi tror på medarbetarnas förmåga att tillsammans skapa den arbetsplatsen.

Tjänsten tillåter arbete på distans några dagar per vecka. Läs mer om våra förmåner

Din kompetens är viktig

Vi är i behov av kompetens inom flera olika områden med koppling till digitalisering. Du behöver dock vara intresserad av verksamhetsutveckling och ha erfarenhet av projektledning.

Vi söker dig som har en akademisk utbildning med inriktning digitalisering, systemvetenskap, verksamhetsutveckling eller annan motsvarande utbildning. Kanske har du ett intresse för AI, RPA, UX-design, informationssäkerhet eller annat spännande område? Har du erfarenhet från offentlig sektor så är det meriterande.

Vi tycker att det är viktigt att du har intresse av att följa med i utveckling inom kunskapsområdet.

Du är van vid att arbeta metodiskt och strukturerat. Vi ser att du har god förmåga att tydligt kunna förmedla information, utbilda och coacha andra. Vidare ser vi att du kan leda och koordinera grupper i projekt med en lösningsfokuserad ansats. Du är ansvarstagande och målfokuserad och du kan anpassa din kommunikation efter målgrupp och sammanhang.

Vi söker dig som är initiativrik, lyhörd och prestigelös. Du stimuleras av att lära nytt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt

Placeringsort är Skaraborgs Sjukhus Skövde men resor till de andra sjukhusorterna kan förekomma.

Urval och intervjuer kan komma att ske under annonseringsperioden så vänta inte med din ansökan.

Är du intresserad och vill du bli en av oss? Varmt välkommen med din ansökan och berätta vad du kan bidra med!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Skövde
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/287
Kontakt
  • Susanne Gustavsson, digitaliseringschef , 070-7982499
Facklig företrädare
  • Vision , 0500-431944
  • Vårdförbundet, 0500-431936
  • Kommunal, 0500-478300
Publicerat 2023-01-12
Sista ansökningsdag 2023-01-30

Tillbaka till lediga jobb