Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Avdelning 239 Mölndal

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Vi söker dig som är positiv och ute efter en arbetsplats med gott arbetsklimat!

Om vår arbetsplats

Vi är en akutvårdsavdelning där vi vårdar patienter från akutmottagningen samt direkt från ambulansen.

Vi har för närvarande 14 vårdplatser fördelade mellan internmedicin och stroke/TIA platser. Vår unika arbetsplats med olika inriktningar ger möjlighet till en mycket bred kompetens. Med båda patientgrupperna arbetar vi i team tillsammans med både läkare och rehabpersonal för att skapa god vård och gemensamt utreda patientens symtom och besvär för att komma fram till en diagnos.

Var med att starta upp IMA!
Under pandemin har vi istället för vår vanliga vård haft Covid-IMA (IMA=intermediärvårdsavdelning), men vi har nu återgått till vår vanliga vård. I och med detta har vi utvecklat en IMA-kompetens som vi vill bevara, därav är tanken att vi ska öppna en IMA-modul på avdelningen inom kort. Utbildningar pågår nu kontinuerligt då vi också behöver bredare kunskap, så det är en bra tid att söka till oss nu och vara med i den här spännande utvecklingen från början! Utbildningen och att arbeta i modulen är dock en valmöjlighet och inget tvång.

Våra styrkor är

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också auskultation på en annan avdelning för att bredda din kompetens.

Du får en individuell introduktion samt erbjuds en mentor med syfte att stödja och underlätta för dig i den nya rollen.

Vi har som mål att ha träning på arbetstid tillsammans varje vecka, vilket har varit ett populärt inslag i arbetsdagen.

Vi har föreläsningar för personalen varje vecka för att ständigt utvecklas och få bredare kunskap. Vi erbjuder också en djupare strokeutbildning för att utveckla kompetens och hålla kvalitén på vården hög på vår avdelning.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. 

Vad skiljer oss från andra avdelningar?

Vi är ett härligt gäng som ständigt värnar om varandra och tar tillvara på varandras kompetenser. Vi driver förbättringsarbeten där medarbetaren är den centrala punkten och ges möjlighet att förverkliga visioner.

Vi är en trygg arbetsgrupp med ett gott arbetsklimat som vi värnar om!

Följ oss gärna på vårt Instagram-konto avdelning239.

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/104
Kontakt
  • Vårdenhetschef Karin Selin, 031-3430862
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet Magnus Hanson, 072-1470471
Publicerat 2023-01-05
Sista ansökningsdag 2023-01-31

Tillbaka till lediga jobb