Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Psykiatri Affektiva

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Om oss

På Psykiatri Affektiva  har vi huvudansvaret för den psykiatriska vården av patienter med olika affektiva tillstånd och patienter med personlighetssyndrom. Kliniken ansvarar även för vård för patienter med bipolära tillstånd, neuropsykiatriska tillstånd och ätstörningar. Verksamheten har slutenvårdsavdelningar på Högsbo sjukhus, Östra sjukhus och Sahlgrenska sjukhuset samt öppenvårdsmottagningar lokaliserade i Göteborg.

Till vår subspecialiserade avdelning 618 för patienter med anorexia nervosa och bulimia nervosa söker vi nu en underläkare. Avdelningen ligger på Högsbo sjukhus. Du kommer att arbeta nära ansvarig överläkare på avdelningen som också blir din handledare. På avdelningen arbetar även sjuksköterskor, undersköterskor och dietist. Avdelningen arbetar efter standardiserade vårdprogram för patienterna. Teamarbetet är centralt på avdelningen med en god dialog yrkeskategorierna emellan. Vi vill att du ska känna dig trygg i arbetet och därför anpassar vi introduktionen efter dina behov och din kompetens. Vi strävar efter en god lärandekultur vilket betyder att det ska kännas bra för dig att komma med frågor och lyfta nya idéer.

Det föreligger ett nära samarbete med mottagningen för ätstörningar som ligger i samma byggnad som avdelningen.

På ett universitetssjukhus är forskning och handledning självklara inslag. Finns det intresse för forskning har vi också möjlighet till det att introducera dig i detta. Ett gott arbete som underläkare hos oss innebär meritering för AT, BT och ST inom psykiatri.       

Tjänsten avser en visstidsanställning till en början i 6 månader med goda chanser till förlängning om samarbetet fungerar väl.

Arbetsuppgifter

Du kommer att få enskild handledning med den övrläkare du arbetar tillsammans med samt att du också kommer att ingå i grupphandledning. Du kommer bland annat arbeta med följande:

  • Skriva in patienter på avdelningen.
  • Hålla patientsamtal på avdelningen
  • Göra akuta bedömningar under handledning.
  • Göra somatiska undersökningar.
  • Dokumentera i journal, utfärda recept och intyg.
  • Delta i jourverksamheten på Psykiatriakuten.

Allt sker under handledning och du kommer att få en individuell introduktion vid start hos oss.

Om dig

Vi söker dig som innehar läkarexamen och är intresserad av att arbeta inom vuxenpsykiatrin.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Tillsammans för patienten - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/9886
Kontakt
  • Läkarchef Anthonio Gonzales, 0707643399
Facklig företrädare
  • SACO, Kajsa Fahlström mobil, 0722042179
Publicerat 2023-01-30
Sista ansökningsdag 2023-03-31

Tillbaka till lediga jobb