Södra Älvsborgs Sjukhus, VO psykiatri

Vi på Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) söker nu medarbetare till ett av de viktigaste uppdrag man kan ha - att hjälpa människor till en bättre hälsa. Här är vi över 3700 medarbetare som är verksamma inom 120 olika yrken och tillsammans arbetar mot en vård i toppklass. På SÄS är vi kända för att sätta utvecklingen i fokus. Nu tar vi nästa steg i utformningen av framtidens hälso- och sjukvård och letar efter nya medarbetare som vill göra skillnad på riktigt. Kan det vara du? Välkommen till SÄS!

Vill du veta mer om oss? Följ oss i sociala medier: Facebook, Linkedin, Instagram

Om vår lediga tjänst
Vi söker nu en DBT-terapeut/färdighetstränare till vår akutenhet. Som DBT-terapeut/färdighetstränare arbetar du framförallt i vårt mellanvårdsteam som arbetar med färdighetsträning i grupp men i viss mån även individuellt.

Om oss 
Akutenheten innefattar akutmottagning, mellanvård och akutavdelning för barn och ungdomar. Som DBT-terapeut/färdighetstränare arbetar du på hela enheten men framförallt i vårt mellanvårdsteam. På enheten arbetar vi i team bestående av överläkare, ST-läkare, randande AT-läkare, socionomer, psykolog, sjuksköterskor och undersköterskor/skötare.

På vår akutmottagning utför vi akuta barnpsykiatriska bedömningar och till viss del korta uppföljningar innan våra öppenvårdsmottagningar eller primärvården tar över ansvaret för patienten.

Mellanvården arbetar intensivt med en grupp ungdomar under tre veckors tid. En dag i veckan har vi även föräldragrupp. Behandlingen i mellanvård innebär färdighetsträning i grupp baserat på den psykologiska metoden DBT (dialektisk beteendeterapi). Mellanvårdsbehandling har visat sig vara mycket positivt för patienterna och deras familjer och genom att erbjuda mellanvård har akutenheten kunnat minska och/eller förkorta inläggningar på vår slutenvårdavdelning. Under pandemin har behandlingen delvis bedrivits digitalt och konceptet har utvecklats.

Akutavdelningen har 6 vårdplatser och bedriver även LPT-vård. På avdelningen arbetar vi med familjefokuserad vård vilket innebär att en vårdnadshavare alltid finns med och är delaktig i patientens vård på akutavdelningen. På vår avdelning vårdas patienter med allvarlig psykiatrisk problematik som djupa depressioner, efter självmordsförsök, svåra ätstörningar och psykoser.

Din profil
Vi söker dig som är DBT-terapeut/färdighetstränare med erfarenhet av färdighetsträning i grupp. Erfarenhet av att arbeta med ungdomar men psykiatrisk problematik är meriterande. För att trivas hos oss ska du vara lätt att samarbeta med samt ha ett flexibelt och självständigt arbetssätt, stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet. B-körkort är önskvärt.

Övrigt
Vi värnar om allas trygghet och begär utdrag ur misstanke- och belastningsregistret på alla som erbjuds anställning hos oss.

Urval sker löpande så välkommen med din ansökan redan idag!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/9434
Kontakt
  • Camelia Larsson, tf vårdenhetschef, 033-6161673
Facklig företrädare
  • Ulrika Olofsson, Vårdförbundet, 033-6161965
  • Angelika Bansal, Akademikerförbundet, 033-6162862
  • Annika Westergård, Psykologförbundet, 070-5086781
  • Mia Gunnarsson Utriainen, Kommunal, 033-6162008
Publicerat 2022-11-25
Sista ansökningsdag 2023-01-25

Tillbaka till lediga jobb