Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 6, Medicin Sahlgrenska

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Om oss

Gastroenterologisk endoskopimottagning (GEA) Sahlgrenska är en enhet som utför endoskopiska undersökningar, såsom, gastroskopi, koloskopi och ERCP i mag-tarmkanalen i såväl diagnostiskt som terapeutetiskt syfte. På GEA arbetar sjuksköterskor, undersköterskor, läkare samt sekreterare. Till GEA kommer patienter både polikliniskt och från vårdavdelningar på sjukhuset. Verksamheten är öppen måndag till fredag på dagtid och är av både planerad och akut karaktär. Som sjuksköterska på GEA arbetar du i ett tätt samarbete med läkare inom gastroenterologi och kirurgi i ett patientnära vårdarbete. 

Vår verksamhet är i ständig medicinsk utveckling. Nya metoder tillkommer, uppdraget vidgas och behovet i framtiden kommer att öka till följd av utökade möjligheter att utföra avancerad behandling i samband med endoskopi. Då Sahlgrenska är ett universitetssjukhus ligger GEA i framkant avseende utveckling och etablering av nya och avancerade metoder inom endoskopi. Flera intressanta forskningsprojekt pågår och integreras dagligen med den kliniska verksamheten. Redan idag har en förändring skett då flera ingrepp som tidigare utfördes på operationsavdelningar numera framgångsrikt utförs på GEA. Screening för kolorektal cancer har startat i VGR och GEA kommer att vara en del av denna viktiga verksamhet. Detta innebär att bemanningen på undersökningssalar behöver utökas samt att tiden för administrativ funktion som kontaktsjuksköterska/koordinator för både Screening och SVF utökas.

Om tjänsten

Arbetsuppgifterna för sjuksköterska på GEA är mycket varierande såsom omvårdnad och att assistera i samband med endoskopi, administrativa uppgifter, instrumenthantering samt omhändertagande av patienter före och efter endoskopi. Patienter som kommer till GEA varierar mycket utifrån sjukdomstillståndet, allt från de polikliniska patienter som mår relativt väl till de patienter som vårdas på sjukhuset och har ett stort omvårdnadsbehov under endoskopin, vilket gör att sjuksköterskans kompetens är en mycket viktig del i omhändertagandet av patienten. Initialt blir man introducerad i de mindre avancerade delarna av verksamheten för att succesivt introduceras i de mer avancerade arbetsmomenten efter hand.

Som sjuksköterska på GEA kan du förvänta dig;

 -stora möjligheter för kompetensutveckling

- varierade arbetsuppgifter över tid

- delaktighet i en stabil personalgrupp

- arbete dagtid, måndag - fredag

Genom införandet av Screening och SVF har den administrativa funktionen blivit större på GEA och om man är intresserad av en kombination mellan att jobba administrativt och att arbeta patientnära vid undersökningar samt forskningsprojekt och utvecklingsarbete finns alla möjligheter till detta.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska gärna med några års erfarenhet som sjuksköterska inom gastroenterologisk vård eller motsvarande. Du är självständighet i ditt sjuksköterskearbete och det är meriterande med erfarenhet från gastroenterologisk endoskopiverksamhet, som kontaktsjuksköterska eller motsvarande. Vi söker dig som kan arbeta och ta ansvar i ett team samt har flexibilitet.

Välkommen med din ansökan!

Tillsammans för patienten - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/8981
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Gisela Ringström, 031-3428069
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Malin Lund, 031-3421011,malin.e.lund@vgregion.se
Publicerat 2022-11-14
Sista ansökningsdag 2022-11-30

Tillbaka till lediga jobb