Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 2, Psykiatri Affektiva

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om verksamheten

Psykiatri Affektiva är ett av fem vuxenpsykiatriska verksamhetsområden på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Kliniken ansvarar för patienter med förstämningssyndrom, neuropsykiatri (NP), personlighetssyndrom, ätstörningar och ångestsyndrom. För närvarande omfattar verksamheten fem heldygnsvårdavdelningar på Östra sjukhuset, tre på Sahlgrenskatomten och en på Högsbo sjukhus. Verksamheten har tio öppenvårdsmottagningar, varav flera redan är subspecialiserade. Flera har regionala uppdrag och regionalt upptagningsområde. Under 2022 kommer all öppenvård att subspecialiseras för att effektivisera och utveckla vården av patientgruppen i fråga. I nuläget är fyra av nio heldygnsvårdavdelningar subspecialiserade.

Inom verksamhetsområdet finns fem lokala processteam (för bipolär sjukdom, affektiva tillstånd, NP, personlighetssyndrom respektive ätstörningar) som arbetar med att utveckla vården av patienterna inom våra största diagnosgrupper i samarbete med den nationella kunskapsorganisationen med dess regionala och nationella processteam. Verksamheten befinner sig, i samarbete med de andra vuxenpsykiatriska verksamheterna, i en utvecklingsprocess mot ökad digitalisering som skall effektivisera kommunikationen kring, samt utförandet och uppföljandet av vården.

Psykiatri Affektiva är en utvecklingsorienterad klinik som satsar på forskning och utveckling. Verksamheten uppmärksammas ofta för sitt kvalitets- och forskningsarbete och många innovationsprojekt pågår. Bland annat arbetar medarbetare inom kliniken med projekt med webbaserad psykopedagogik och behandlingsstöd, men också projekt där virtual reality, augmented reality och artificiell intelligens används inom behandling av patienter och kompetensutveckling av medarbetare.

Arbetsuppgifter

Som verksamhetsutvecklare kommer du huvudsakligen att arbeta verksamhetsinternt. Du kommer dels arbeta med patientsäkerhet, genom att utreda och följa upp avvikelser i verksamheten och dels med utvecklingsfrågor, till exempel inom ramen för ett av verksamhetens lokala processteam som utvecklar vården för en av verksamhetens stora patientgrupper. Utvecklingsarbetet omfattar bland annat att förbättra vårdens innehåll och flöden genom datadriven utveckling i ett lärande hälsosystem. I ditt arbete kommer du att samarbeta med andra verksamhetsutvecklare såväl inom som utanför verksamheten, och ha direktkontakt med vårdpersonal inom såväl öppen- som heldygnsvård. I din funktion stöttar du även verksamhetsledningen med att fånga upp, utreda och hitta lösningar till olika verksamhetsidéer inom ditt kompetensområde.

Du kommer att ingå i staben inom Psykiatri Affektiva där du rapporterar till enhetschef stab Johannes Nordholm. Du kommer bland annat att ingå i en av verksamhetens ledningsgrupper, dess ledningsassocierade grupp för patientsäkerhet, och ett av verksamhetens lokala processteam.

Om dig

Du ska ha högskoleutbildning inom hälso- och sjukvård och erfarenhet av kliniskt arbete inom psykiatrin. Det är meriterande om du har erfarenhet av utvecklingsarbete inom psykiatrisk vård, samt erfarenhet och utbildning inom metoder som är relevanta för patienter inom verksamhetsområdets målgrupp. Det är en fördel om du även har erfarenhet av arbete med psykiatrisk heldygnsvård. Erfarenhet och utbildning inom forskning, projektledning och IT är av värde.

Vi söker en person som är driven av förbättringsarbete och har ett genuint engagemang i att vara med och göra vården till en plats där patienter känner sig sedda och hörda. Det är viktigt att du kan möta patienter och anhöriga i situationer som kan vara känsliga, att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift och att du har förmåga att färdigställa påbörjade projekt. Tjänsten förutsätter såväl god förmåga att arbeta i team och ansvara för arbete som sker i grupp som initiativförmåga och förmåga att arbeta självständigt.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Omgående
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/452
Kontakt
  • Enhetschef Stab, Johannes Nordholm, 070 - 689 78 72
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Gustaf Ahlqvist, 072 - 207 41 88
  • SACO, Eva Steen, eva.e.steen@vgregion.se
Publicerat 2022-01-19
Sista ansökningsdag 2022-02-02

Tillbaka till lediga jobb