Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Minnesmottagning

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss

Minnesmottagningens uppdrag är att utföra utvidgad utredning/specialistbedömning vid misstanke om demenssjukdom och där basal utredning i primärvård inte gett tillräckligt underlag att ställa diagnos. Utredningen görs av team på mottagningen där läkare, psykologer, sjuksköterskor, kuratorer och arbetsterapeut ingår.

Vid tidig debut eller ovanliga sjukdomar följs patienten upp till dess att stabil medicinsk och social situation föreligger. Vid hög misstanke om progressiv sjukdom sker också uppföljning. I Minnesmottagningen ingår även Centrum för Huntingtons sjukdom och ett BPSD team.

Inom verksamheten bedrivs också omfattande forskning av demenssjukdomar och andra närliggande områden. Våra forskare arbetar bland annat med befolkningsstudier av friska äldre, läkemedelsstudier för att utveckla behandlingar mot Alzheimers sjukdom och kliniska studier av minnespatienter och andra patientgrupper med sjukdomar som påverkar hjärnan (exempelvis infektionssjukdomar).

Arbetsuppgifter

På Minnesmottagningen arbetar idag fem psykologer varav tre jobbar heltid kliniskt. Arbetsuppgifterna innefattar kvalificerad neuropsykologisk utredning av kognitiva funktioner, kliniska bedömningar samt råd och stöd. Andra arbetsuppgifter som kan förekomma är förbättringsarbete, kvalitetsarbete och konsultation.

Psykologgruppen har ett gemensamt möte varannan vecka för planering, utvecklingsarbete och erfarenhetsutbyte. Utöver detta finns en nyuppstartad extern handledningsgrupp cirka en gång i månaden, samt återkommande kontakt med psykologer på närliggande mottagningar. Det finns möjlighet till vidareutbildning.

Om dig

Du som söker ska vara legitimerad psykolog. Har du vidareutbildning i neuropsykologi och intresse för kliniskt arbete inom det neuropsykologiska fältet är det meriterande. 

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper såsom samarbetsförmåga, självständighet och flexibilitet. Du ska ha intresse för kliniskt arbete samt för utvecklingsarbete.

Rekrytering och intervjuer sker löpande under ansökningstiden. 

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/12
Kontakt
  • Enhetschef, Camilla Palmqvist, 072 - 203 92 69
Facklig företrädare
  • Sveriges psykologförbund (SACO), Erik Myhrman, 031 - 343 78 04
Publicerat 2022-01-03
Sista ansökningsdag 2022-02-14

Tillbaka till lediga jobb