Naturbruksförvaltningen, Naturbruksskolan Sötåsen

Med målsättningen - Vi utvecklar kompetens i världsklass för en hållbar framtid och det goda livet, driver Naturbruksförvaltningen utbildning inom ungdomsgymnasium, särskola, vuxenutbildning och yrkeshögskola. Naturbruksskolorna Svenljunga, Sötåsen, Uddetorp och Biologiska yrkeshögskolan fungerar som kompetenscentrum för de gröna näringarnas tillväxt och utveckling. Tillsammans med näringsliv och forskare driver förvaltningen energiprojekt och försöksverksamhet i framkant på skolorna. Naturbruksförvaltningen är en del av Västra Götalandsregionen.

Beskrivning
Arbetet innebär möjlighet att vässa dina ledarskapstalanger och utveckla din pedagogiska förmåga i en driven organisation där tillit och engagemang är viktiga ledord.
Du tycker att kombinationen praktisk djurskötsel, strategisk utveckling och arbete med människor känns spännande.

På natursköna Sötåsen utanför Töreboda hittar du ett centrum för ekologiskt och hållbart naturbruk. Här bedrivs ekologiskt lantbruk, kravgodkänd djurhållning med kor, grisar, får och storskaliga ekologiska trädgårdsodlingar. Här kan man läsa Naturbruksprogrammet med inriktning lantbruk, djur och trädgård. På skolan finns också en gymnasiesärskola samt vuxenutbildningar. Vi driver vårt eget lantbruk där eleverna får utvecklas och lära sig i en verklig miljö. På Sötåsen utbildas nästa generation inom den gröna näringen och vi strävar alltid efter att ligga i framkant med ny teknik och hållbara arbetssätt. På skolan bedrivs omfattade projektverksamhet i samarbete med olika forskningsinstitutioner som t ex Rise, Chalmers och SLU. Hos oss har du möjlighet att göra skillnad och bidra till utveckling.

Arbetsuppgifter

  • Koordinera av arbetsuppgifter/djurskötsel till elever och avstämningar med kursansvarig lärare dagligen
  • Strukturera och driva utvecklingen av skötselplaner och av anläggningen
  • Medverka i undervisning tillsammans med kursansvarig lärare både inom gymnasiet och vuxenutbildning
  • Ansvara för det övergripande arbetet med djur och djurhusets anläggning
  • Ansvara för inköp av till exempel foder och material till djurhuset
  • Arbeta praktiskt med att skötsel av djur och anläggning
  • Ansvara för att djurskyddsbestämmelser efterlevs

I din roll kommer du att vara en viktig del av ett arbetslag som arbetar med alla delar inom djurinriktningen på gymnasiet, men även vuxenutbildning och vårt Centrum för kompetens och innovation.

Kvalifikationer
Du har en högskoleutbildning så som agronom, etologi och djurskydd, djursjukvård eller liknande utbildning. Du har erfarenhet av djurskötsel där arbete med sällskapsdjur är meriterande. Du är strukturerad, noggrann och lyhörd samt har god samarbetsförmåga. 
B-körkort är ett krav.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Villkor
Tillsvidareanställning med 100 % sysselsättningsgrad, semestertjänst. För att få en anställning inom skolans verksamheter krävs ett utdrag ur belastningsregistret, du ansöker om ett via polisens hemsida. Urval- och intervjuarbete kan komma att ske löpande så sök redan idag och senast 31 januari.
Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Töreboda
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/8298
Kontakt
  • Mimmi (Maria) Fredriksson, 0700-825797
Publicerat 2021-12-22
Sista ansökningsdag 2022-01-31

Tilbage til Ledige stillinger