Södra Älvsborgs sjukhus, VO medicin

Vi på Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) söker nu medarbetare till ett av de viktigaste uppdrag man kan ha - att hjälpa människor till en bättre hälsa. Här är vi över 3700 medarbetare som är verksamma inom 120 olika yrken och tillsammans arbetar mot en vård i toppklass. På SÄS är vi kända för att sätta utvecklingen i fokus. Nu tar vi nästa steg i utformningen av framtidens hälso- och sjukvård och letar efter nya medarbetare som vill göra skillnad på riktigt. Kan det vara du? Välkommen till SÄS!

Vill du veta mer om oss? Följ oss i sociala medier: Facebook, Linkedin, Instagram

Är du intresserad av ledning och vill jobba med att driva på omställningen i vården? Är du sugen på att kombinera klinisk vardag med mer strategiskt arbete? Då kanske det är dags att överväga en chefsroll!

Om oss och våra lediga tjänster
Vi söker läkarchef till verksamhetsområde medicin, vi är en högspecialiserad medicinverksamhet med alla subspecialiteter. Sektionen består av både specialister och underläkare. Vi är en universitetsklinik på ett lagom stort sjukhus som satsar på innovation, forskning och utveckling. En viktig del i ditt uppdrag kommer vara att arbeta med fortbildning och långsiktig kompetensförsörjning men också samverka med andra verksamhetsområden för att skapa förutsättningar för verksamhetens utveckling.

Som läkarchef kommer du bli chef för den specialitet som passar din bakgrund och kompetens bäst och ansvara för ekonomi, verksamhet och arbetsmiljö. Vår utgångspunkt är att uppdraget är på 50% och kan kombineras med klinisk tjänst eller annat strategiskt uppdrag beroende på din bakgrund och kompetens.

Du kommer tillhöra en verksamhetsområdesledning tillsammans med verksamhetschef, vårdenhetschefer och befintlig läkarchef. I verksamhetsområdesledningen finns en stark gemenskap med mål att driva hela medicinområdet framåt mot framtiden specialistsjukvård. Du kommer ha stöd från exempelvis utvecklingscontroller och stabsfunktioner så som HR-partner och ekonomicontroller.

Vi erbjuder dig

  • att vara med och driva en högspecialiserad medicinverksamhet som arbetar målinriktat mot framtidens specialistsjukvård.
  • möjlighet att verka på ett sjukhus med en genuint god utvecklings- och forskningsmiljö.
  • en arbetsplats där dina idéer och din erfarenhet tas tillvara.
  • en arbetsplats med god sammanhållning.
  • mentorskap inom chef- och ledarskapsrollen.
  • som en av Sveriges största arbetsgivare goda karriär- och utvecklingsmöjligheter inom chef och ledarskap.
  • möjlighet att delta i SÄS chefsutbildningar samtidigt som du har möjlighet att kontinuerligt utveckla kompetensutveckling via något av Västra götalandsregionens värdeskapande chefsprogram eller chefskurser.

Din profil
Vi söker dig som har relevant högskole-/universitetsutbildning, gärna läkare inom medicinområdet med erfarenhet av ledarskap. Har du dessutom erfarenhet av chefskap eller forskning så anser vi det vara meriterande. Som person tar du tillvara på dina medarbetares erfarenhet och kompetens genom att lyssna och skapa delaktigt. Du är engagerad i fortbildningsfrågor och vill driva utveckling för att ge förutsättningar för verksamheten och medarbetarna att lyckas med sitt uppdrag. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. 

Rekryteringsprocessen
Vi har för avsikt att hålla intervjuer den 19/1 och 21/1. Arbetspsykologiska tester och intervjuer på vårt chefsrekryteringscenter planeras ske den 1/2.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 50-100%
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/8144
Kontakt
  • Ann-Christin Snygg, verksamhetschef, 033-6164914, 0730-618120
Facklig företrädare
  • Lise-lotte Norrman, Läkarföreningen, 033-6163835
  • Antal Bajor, Läkarföreningen, 033-6161399
Publicerat 2021-12-10
Sista ansökningsdag 2022-01-28

Tillbaka till lediga jobb