Närhälsan Majorna vårdcentral

Närhälsan utvecklar primärvård i världsklass. Med hundratals mottagningar i Västra Götaland finns vi nära invånarna och gör skillnad för deras liv och hälsa. Vi erbjuder dig ett stimulerande och meningsfullt arbete med kompetenta kollegor, tydligt ledarskap och utvecklingsmöjligheter.

Om oss

Vårdcentralen ligger i Göteborgs hamninlopp i stadsdelen Majorna. I samma hus som vårdcentralen finns även Närhälsans rehabmottagning och Vårdcentralen för hemlösa, som vi har gott samarbete med. Arbetsplatsen har ändamålsenliga lokaler som ligger nära restaurang och gym.

Närhälsan Majorna vårdcentral och BVC fokuserar på patient och personal i samverkan för ökad medicinsk kvalitet, patientsäkerhet och ett hållbart arbetssätt. Vi har regelbundet psykosocialt team och kommer under 2022 införa arbetssättet integrerad beteendehälsa. Vi arbetar med jämlikt bemötande genom utbildningar och aktiva diskussioner. De veckovisa läkarmötena har medicinskt tema där vi kompetensutvecklar varandra genom föreläsningar och falldiskussioner. Under 2022 kommer vi utöka våra öppettider som möjliggör nya schemalösningar för våra specialistläkare. Du kommer vara en av 4 specialister i allmänmedicin. Vi har även en barnläkare och flera ST-läkare. Handledning ingår som en naturlig del av vårt arbetssätt, och kompetensutveckling sker även inom detta område. På plats finns flera disputerade läkare som kan handleda och stödja vid forskning och bidra till ett vetenskapligt förhållningssätt.

Vi är stolta över vår vårdcentral och tillsammans med dig bildar vi en arbetsgrupp som präglas av hög kompetens och ett stort engagemang. Vi är måna om att våra medarbetare ska trivas och genom tillitsfullt och engagerat ledar- och medarbetarskap uppnås en god stämning på arbetsplatsen. Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla verksamheten, både i små vardagliga justeringar och i större utvecklingsprojekt.

Om arbetet

Tjänsten är en utökning av läkarbemanningen och arbetsuppgifterna omfattar det breda allmänmedicinska området med ansvar för patienter i alla åldrar och situationer. Du kommer att arbeta med hembesök inom hemsjukvården, planerade mottagningstider och akuttider. Du kommer också beredas möjlighet att handleda ST- och AT-läkare. Det finns möjlighet till flexibla lösningar på arbetsupplägg inom ramen för verksamhetens behov. Även möjlighet till tjänstgöring på Vårdcentralen för hemlösa finns.

Både Närhälsan och Västra Götalandsregionen har program för fortbildning för specialistläkare samt regelbundna nätverksträffar. Vi på Vårdcentralen Majorna är positiva till forskning och kompetensutveckling, allt för att våra patienter ska få den bästa vården.

Tjänsten är på heltid, men deltid kan diskuteras.

Om dig

Du är legitimerad läkare med specialistutbildning i allmänmedicin och behörighet att verka inom svensk sjukvård. Du innehar språkkunskaper i svenska motsvarande nivå C1 enligt Europarådets nivåskala. För att trivas hos oss tycker du om att vara en del av en arbetsplats där samarbete är en naturlig del av arbetet. Samtidigt är du van vid, och trivs med, att arbeta självständigt. Vi hoppas att du är nyfiken och har god förmåga att ta egna initiativ för patientens bästa.

Vi ser gärna att du har ett intresse av handledning och vill vara med och utveckla primärvården utifrån Närhälsans kärnvärden som är pålitlig, omtänksam och nytänkande.

Övrigt

Intervjuer kommer ske den 24 och 25 januari 2022.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 % eller enligt överenskommelse
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/7365
Kontakt
  • Åsa Gustavsson, Vårdcentralchef, Tfn 0722 - 30 75 34
  • Christer Simfors, Medicinsk rådgivare , Tfn 0768-12 37 39
Facklig företrädare
  • Mats J Berg, Sveriges Läkarförbund , Mejl: mats.j.berg@vgregion.se
Publicerat 2021-12-13
Sista ansökningsdag 2022-01-23

Tilbage til Ledige stillinger