Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Avd 607/Avancerad psykiatri i hemmet

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Vill du ha ett arbete där du både får behandla, motivera och aktivera patienter till att må bättre och få ökad livskvalitet? Då kan du vara den vi söker till vårt team på avdelning 607, Avancerad psykiatri i hemmet!

Avdelning 607 - Avancerad psykiatri i hemmet (APIH) är en SLÖP, integrerad öppen- och slutenvård. Det innebär att vi kan erbjuda våra öppenvårdspatienter inläggning under perioder som inte kan hanteras med behandling enbart i öppenvården. En av våra åtta vårdplatser är brukarstyrd, för patienter som själva avgör när de behöver den. Behandlingsmodellen vi arbetar utifrån heter R-ACT. Det är en evidensbaserad metod för behandling av patienter med psykiatrisk/psykos problematik som utgår från patienten och patientens nätverk. På enheten arbetar bland annat specialistläkare, sjuksköterskor, skötare, arbetsterapeut, kuratorer, psykolog och sekreterare. Som psykolog hos oss arbetar du i ett tvärprofessionellt team med möjlighet att anpassa vården för patienten i dialog med kollegor.

Enheten befinner sig organisatoriskt inom verksamhetsområde Psykiatri Psykos, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, som har huvudansvar för patienter med schizofreni och annan psykossjukdom. Vår patientgrupp har ofta tilläggsdiagnoser såsom kognitiva funktionshinder och/eller fysiska funktionshinder.

Vad kan vi erbjuda dig?
Vi arbetar aktivt med kompetensutveckling i form av fortlöpande utbildningar och föreläsningar i frågor som är relaterade till vård av psykossjukdom. Du ingår i en trevlig och kompetent psykologgrupp inom verksamheten som träffas regelbundet för möten, handledning och olika förbättringsprojekt. Du kommer få delta i klinikens handledningsgrupper för psykologer, avseende både behandling och utredning. Som ny i verksamheten kommer du också erbjudas mentorskap från en erfaren psykolog.

Om jobbet
Psykologarbetet på APiH är flexibelt och varierande till sitt innehåll. Arbetet omfattar bland annat individuell psykoterapi, nybesöksutredningar, personalhandledning, utbildning till stödboenden, gruppverksamhet för avdelningspatienter och anhörigsamtal.

Som psykolog hos oss kommer du att arbeta med psykologiskt/psykiatriskt utredningsarbete och diagnostik samt behandlingsarbete både enskilt och i grupp, i öppenvård såväl som på avdelning. Du förväntas bidra med strukturerade helhetsbedömningar och kartläggningar av psykiatrisk problematik samt bedömning av behov och insatser. En ytterligare viktig uppgift för psykologen är, förutom det direkta patientarbetet, att bidra med det psykologiska perspektivet vid teamkonferenser och ronder.

Är du vår nya psykolog?
Vi söker dig som är legitimerad psykolog med erfarenhet från psykiatriskt arbete. Erfarenhet från behandlingsarbete, neuropsykologiskt samt neuropsykiatriskt undersökningsarbete och diagnostik är meriterande. Vi ser gärna att du är utbildad specialistpsykolog. Erfarenhet från psykiatriskt arbete med komplex problematik är meriterade. Det är önskvärt att du har erfarenhet från behandlingsarbete utifrån KBT-metodik och utbildning i KBT.

Du som börjar hos oss är bra på att samarbeta och skapa och vårda relationer. Det är viktigt att du är lugn, lyhörd och tillmötesgående i ditt bemötande mot både kollegor och patienter. Du har heller inga problem att själv planera och driva ditt arbete framåt. Vi vill att du har med dig viljan att vara med och utveckla verksamheten, likväl som en förmåga att arbeta mot det gemensamma målet att forma framtidens vård för en patientgrupp med sammansatta behov och komplexa symtomyttringar. 

Då det ingår hembesök i arbetet så är det önskvärt att du har B-körkort. 

Är det något du undrar så är det bara och höra av sig! Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/6689
Kontakt
  • Enhetschef, Catharina Jedenius, 073- 660 15 89
  • Sektionsledare , Anna Wellsandt, 070 - 382 94 62
  • Psykolog, Emma Tussig, 070 - 085 28 36
Facklig företrädare
  • Erik Myhrman, Psykologförbundet, 031 - 343 78 04
Publicerat 2022-01-12
Sista ansökningsdag 2022-01-26

Tilbage til Ledige stillinger