Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU), Område 4, Klinisk mikrobiologi NÄL

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Regional laboratoriemedicin tillhör Sahlgrenska Universitetssjukhuset, område 4 och har ett tydligt samordningsuppdrag för hela Västra Götalandsregionen. Organisationen består av de laboratoriemedicinska verksamheterna på Södra Älvsborgs sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sjukhusen i väster och i NU-sjukvården.

Om verksamheten

Regional laboratoriemedicin består av de laboratoriemedicinska verksamheterna på Södra Älvsborgs sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sjukhusen i väster och i NU-sjukvården. Organisationen tillhör Område 4 på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Organiseringen av laboratoriemedicin är ny från 1 januari 2021 och uppdraget är att skapa jämlik och effektiv vård för alla patienter i hela Västra Götalandsregionen.

Klinisk mikrobiologi är organiserad i sju enheter varav fem är placerade inom Sahlgrenska universitetssjukhuset, en på Södra Älvsborgs sjukhus och en på Norra Älvsborgs Länssjukhus/Uddevalla sjukhus. Upptagningsområdet omfattar cirka 280 000 invånare. Klinisk mikrobiologi, Norra Älvsborgs Länssjukhus har cirka 20 medarbetare och på laboratoriet bedrivs både odlings- och molekylärbiologisk diagnostik av bakterier, svampar och virus.

Om arbetet

Arbetsuppgifterna varierar efter vilken placering man har och vårt mål är att alla medarbetare ska vara upplärda på alla arbetsuppgifter. Detta för att få en så bred kompetens hos personalen som möjligt och att arbetet blir varierande. Arbetsuppgifterna innefattar allt från att ta hand om proverna när de kommer till laboratoriet, odla proverna manuellt eller på vår utodlingsrobot, läsa av och bedöma resultaten, utföra ytterligare tester samt att besvara proverna samt även utföra analyser på vår PCR-utrustning. Vi erbjuder fortsatta utvecklingsmöjligheter både för dig som vill upprätthålla en bred kompetens med varierande arbetsuppgifter med möjlighet att inriktas mot en speciell kompetens.


Om dig

Vi söker dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker. Erfarenheter av tidigare arbete på kliniskt mikrobiologiskt laboratorium är meriterande. Vidare är viktigt att du arbetar på ansvarsfullt och noggrant sätt och att du både tycker om att arbeta tillsammans med andra men att du också kan arbeta självständigt.

Vi önskar att du har ett engagerat och positivt arbetssätt. Du bör se samarbete med rak och tydlig kommunikation som en självklar del i arbetet, ha hög serviceambition och ett starkt kvalitetstänkande. Du är positiv till förändringsarbete och du medverkar aktivt till god arbetsmiljö. Vårt arbete kräver att du ska kunna utrycka dig väl på svenska i tal och i skrift. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Denna tjänst är en provanställning som kommer övergå till tillsvidare anställning efter överenskommelse.

Urval och intervjuer kommer att ske löpande under annonseringstiden. Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningen avslutas 2021-12-31
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/4489
Kontakt
  • Enhetschef Annelie Malm, 010-4353033
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Niklas Söderberg, 010-43 530 33
Publicerat 2021-07-14
Sista ansökningsdag 2021-08-16

Tillbaka till lediga jobb