Habilitering & Hälsa, Hörselverksamhet, Göteborg

Habilitering & Hälsa erbjuder specialiserad vård och stöd till personer som har en varaktig funktionsnedsättning; som nedsatt förmåga att kommunicera, se, höra eller röra sig. Målet är att bibehålla och utveckla funktionsförmågan, skapa förutsättningar för en god hälsa och möjlighet att aktivt delta i samhället. Vill du göra skillnad för personer som har en funktionsnedsättning? Välkommen till Habilitering & Hälsa, en del av Västra Götalandsregionen. Tillsammans har vi kraft att förändra.

Hörselpedagog i Hörselteam Barn & Ungdom, Göteborg och SöBo

Habilitering & Hälsa är en del av Västra Götalandsregionen. Vi arbetar hälsofrämjande genom specialiserade insatser till personer med varaktiga funktionsnedsättningar. Hos oss hittar du Habilitering, Hörsel-, Syn- och Tolkverksamhet. Genom samverkan och ett utvecklingsinriktat, tvärprofessionellt arbete bidrar vi till ökad delaktighet för individen.

Vi skapar möjligheter!

Beskrivning

Hörselteam Barn och Ungdom Göteborg och Södra Bohuslän söker nu en hörselpedagog. Målet med verksamheten är att skapa förutsättningar för barn och ungdomar med hörselnedsättning att kunna leva ett gott liv och nå full delaktighet i samhället utifrån egna val. Så:

-Vill du främja ett gott föräldraskap?

-Gillar du tidiga insatser?

-Vill du förebygga ohälsa hos barn och deras familjer?

-Har du förmåga att stärkande samtala med barn och ungdomar till bästa utveckling?

Hörselteam barn och ungdom ansvarar för diagnostik och habilitering för barn och ungdomar 0-20 år med hörselnedsättning eller dövhet. Vi är totalt 19 anställda i Göteborg och Södra Bohuslän som arbetar med olika kompetens- och ansvarsområden och som bidrar i samverkan med barn och föräldrar till det aktuella barnets habilitering. I teamet samarbetar audionom, ingenjör, kurator, logoped, psykolog, teckenspråkslärare, hörsel- och specialpedagog.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med barn och ungdomar med hörselnedsättning/dövhet mellan 0-20 år. Detta sker i nära samarbete med barnets familj och nätverk. Som hörselpedagog kan du även vara familjernas stöd i samverkan med olika aktörer såsom skola och andra vårdgivare. Du kan informera om hörselnedsättning och dess konsekvenser samt ge råd kring förhållningssätt och strategier för att underlätta barnets/ungdomens hörsel-situation och utveckling.

Du ger riktad handledning till barn, ungdom och vårdnadshavare kring språk och kommunikation för att ge barn maximala möjligheter till kommunikation och hörselutveckling. Du medverkar vid föräldrautbildningar och deltar i olika gruppverksamheter. Du erbjuds introduktion och möjlighet till yrkesmässigt utvecklingsarbete med regionens hörsel- och specialpedagoger inom hörselområdet. Samverkan sker också med sjukhusets läkare på Hörsel & Balansmottagningen. Eftersom vi arbetar utifrån ett helhetsperspektiv i team är god samarbetsförmåga en förutsättning.

Kvalifikationer

Vi vill att du är utbildad specialpedagog, audionom gärna med pedagogisk kompetens eller utbildad pedagog, helst med inriktning hörsel. Den person vi söker har erfarenhet och kunskap om barn och ungdomar med hörselnedsättning. Har gärna erfarenhet av teamarbete, vilja och förmåga att samverka i team samt ett intresse av att arbeta person- och familjecentrerat. Stor vikt fästes därför vid personlig lämplighet.

Övrigt

Urvalet sker löpande, skicka därför in din ansökan snarast. Detta innebär att du kan bli kontaktad innan ansökningstiden har gått ut.

Inom Habilitering & Hälsa strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/2509
Kontakt
  • Ola Magnusson, Enhetschef, 0700-852751
Publicerat 2021-04-19
Sista ansökningsdag 2021-05-17

Tilbage til Ledige stillinger