Närhälsan Kommunikationsavdelningen

Närhälsan utvecklar primärvård i världsklass. Med hundratals mottagningar i Västra Götaland finns vi nära invånarna och gör skillnad för deras liv och hälsa. Vi erbjuder dig ett stimulerande och meningsfullt arbete med kompetenta kollegor, tydligt ledarskap och utvecklingsmöjligheter.

Vi söker en driven kommunikatör och skribent med ansvar för medierelationer och produktion av redaktionellt innehåll till våra egna kanaler.

Om oss

På kommunikationsavdelningen får du sex kollegor som arbetar med allt från marknadsarbete, internkommunikation till webb och sociala medier. Avdelningens uppdrag är att samordna förvaltningens övergripande kommunikation och på ett tydligt sätt bidra till att verksamheterna når sina affärsmål, och att förvaltningens vision blir känd såväl internt som externt. Vi sitter i nya fräscha lokaler i centrala Göteborg.

Om arbetet

I din roll kommer du att vara särskilt ansvarig för medierelationer. Det innebär att hålla en hög service till journalister samt vara ett stöd för våra chefer i deras kontakt med media. Du förstår journalistikens förutsättningar och ser nyttan med att vara öppen och tillgänglig för mediernas frågor. I dina arbetsuppgifter ingår också att skapa redaktionellt material till våra olika kanaler, både interna och externa. Du kommer att arbeta med allt från idé till produktion och att synliggöra materialet för relevanta målgrupper.  

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Ansvarig för medierelationer, kriskommunikation och omvärldsbevakning.
  • Planera och producera redaktionellt innehåll till alla våra kanaler, videoproduktion, skriva texter, fotografering.
  • Kommunikatörs-uppgifter såsom att hålla i projekt och stötta verksamheten med olika typer av kommunikativa uppgifter. Arbetet är både strategiskt och operativt.

Om dig

Vi söker dig som är nyfiken på människor, gillar snabba leveranser men även långsiktigt och strategiskt arbete genom att utveckla kanaler och arbetssätt.

Du har högskoleexamen inom journalistik, medie- och kommunikationsvetenskap eller motsvarande och minst tre års praktisk erfarenhet att arbeta redaktionellt. Du har även tidigare arbetat i en liknande roll och har dokumenterad erfarenhet av fotografering, videoproduktion och efterbearbetning.

Du har goda kunskaper i Episerver eller liknande webbpubliceringsverktyg, In Design, Photoshop, Premiere Pro, Adobe after effects eller motsvarande videoredigeringsprogram.

Som medarbetare på kommunikationsavdelningen är det viktigt att du är flexibel och är beredd att arbeta i olika typer av projekt förutom ditt huvudansvar. Du behöver därför, kunna arbeta med alla delar i ett kommunikationsuppdrag, allt ifrån analys, strategi, produktion och utvärdering. Du har ett strukturerat arbetssätt och gillar att omsätta idéer och uppslag till planerad produktion. Du har näsa för nyheter och kan snabbt göra komplicerade sammanhang begripliga och intressanta.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Fast månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/2145
Kontakt
  • Lena Rindefjell, Kommunikationschef, Tfn 0706 - 48 15 72
Facklig företrädare
  • Tanja Wiemer, Vision, Tfn 0700 - 82 36 51
Publicerat 2021-03-31
Sista ansökningsdag 2021-04-18

Tilbage til Ledige stillinger