Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU), Beroende, Avd 368

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Vill du vara med att och utveckla beroendevården hos oss på Sahlgrenska? Då kan vi ha ditt nya jobb!

Om arbetsplatsen

Verksamhet Beroende söker sektionsledare till avdelningen 368 för patienter i åldrarna 21‐67 år med substansbrukssyndrom, med eller utan psykiatrisk samsjuklighet, i behov av heldygnsvård. Avdelningen har till uppdrag att behandla akuta psykiatriska tillstånd eller tillstånd utlösta av aktiv substansanvändning och att samverka med öppenvård, kommun och övrigt nätverk.

Avdelningen arbetar systematiskt med att utveckla vården för denna patientgrupp. Detta gör vi genom löpande kvalitetsarbete som bidrar till bättre vård för patienterna. Du kommer att träffa patienter med olika bakgrund och problematik och vi tror att du som börjar hos oss brinner för att hjälpa människor i utsatthet, har ett intresse för beroendevård och kan se personen och det friska i patienten.

Vad kan vi erbjuda dig som söker?

All personal erbjuds lämplig utbildning för uppdraget liksom fortsatt kompetensutveckling och handledning. Vi erbjuder dig anställningstrygghet och för oss är det viktigt att du trivs på jobbet och med dina arbetskamrater.

Om arbetsuppgifter

Som sektionsledare är du direkt underställd vårdenhetschefen. Ni samarbetar kring alla frågor som rör avdelningen. Du har som ansvar att, tillsammans med vårdenhetschef och övriga medarbetare, utveckla och upprätthålla den goda omvårdnaden på avdelningen.

Du deltar dagligen i den kliniska verksamheten, har en viktig roll i organiseringen av det dagliga arbetet och driver tillsammans med övriga medarbetare vårdprocesserna på avdelningen.

I arbetet på avdelningen strävar vi efter kontinuerlig utveckling av metoder, exempelvis personcentrerad vård, för att skapa en god vård av hög kvalitet och du som sektionsledare har en viktig roll i implementeringen av dessa metoder. Utveckling och utbildning kommer att vara på agendan från första dagen. Planering av utbildningar och utvecklingsdagar kommer att ingå i dina arbetsuppgifter. Du är även ansvarig för att säkerställa att nya medarbetare på avdelningen får en god introduktion.

Du samarbetar med vårdenhetschefen vid rekrytering och anställning, avvikelsehantering mm. Du kommer även att vara ansvarig för schemaplanering på enheten. Du samverkar även med övriga verksamheter och bidrar till ett gott samarbete mellan vårdgrannar.

Vi erbjuder tidsbegränsat förordnande som sektionsledare i 1 år, med möjlighet till förlängning. Tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Om kvalifikationer

Du har utbildning och erfarenhet relevant för tjänsten. Det är meriterande om du är legitimerad sjuksköterska och har specialistutbildning i psykiatri. Bifoga gärna din sjuksköterskelegitimation i ansökan. Ledningserfarenhet inom psykiatrisk sjukvård är meriterande. Vi värdesätter förmåga att strukturera, planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Du har god samarbetsförmåga, flexibilitet, förmåga att skapa samt bevara goda relationer såväl inom som utom enheten. Du trivs med att arbeta i en verksamhet under ständig utveckling och förändring. Du är bekväm i din roll som arbetsledare på enheten. Nyfikenhet, humor, prestigelöshet och inte minst, kreativitet, är egenskaper som uppskattas. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2021-05-01 - 2022-05-01
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/2114
Kontakt
  • TF Vårdenhetschef, Malin Björkqvist, 072 - 212 86 98
  • Vårdenhetschef, Martin Löw-Larsen, 070 - 020 60 38
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Matilda Eriksson, 070 - 082 47 61
Publicerat 2021-03-30
Sista ansökningsdag 2021-04-27

Tilbage til Ledige stillinger