Södra Älvsborgs Sjukhus

Att hjälpa människor till en bättre hälsa är ett av de viktigaste uppdragen man kan ha. På Södra Älvsborgs sjukhus (SÄS) är vi 4100 medarbetare inom 120 olika yrken som tillsammans bidrar till detta varje dag. Nu kan du bli en av oss.

Webbplats www.vgregion.se/sas
Facebook www.facebook.com/sodraalvsborgssjukhusvgr

Nu har du som undersköterska, skötare eller barnsköterska på SÄS möjlighet att på betald arbetstid kompetensutveckla dig inom prioriterade områden. För att söka en utbildningsbefattning ska du ha pratat med din chef om hur verksamhetens behov av specialistundersköterskor ser ut samt hur du ser på din vidareutveckling inom yrket.

Du påbörjar dina studier höstterminen 2021. Grunden för utbildningsbefattningarna är att du arbetar på halvtid och studerar på halvtid med bibehållen lön under utbildningstiden. Utbildningstid varierar beroende på specialistutbildning.

Prioriterade utbildningsbefattningar 2021:

 • Akutsjukvård
 • Anestesi, operation och intensivvård
 • Barn- och ungdomssjukvård
 • Gerontologi, geriatrik, demens och rehabilitering
 • Psykiatri
 • Steriltekniker
 • Medicinsk sekreterare

Samtliga utbildningsbefattningar startar höstterminen 2021

Kvalifikationer
Vi söker dig som arbetar på SÄS som undersköterska, skötare eller barnsköterska och är tillsvidareanställd med relevant behörighet för yrkeshögskola. Du är positiv, flexibel och känner dig trygg i din undersköterskeroll och vill därför vidareutvecklas inom din inriktning. Du tycker om att arbeta självständigt, har god prioriteringsförmåga och ett intresse för utvecklingsarbete.

Så här ansöker du:

 1. Du ansvarar själv för ansökan till YH-utbildning hos respektive utbildningsanordnare via yrkeshogskolan.se. Ansökningstiden varierar mellan olika lärosäten. Observera att det krävs att den sökande bifogar betygshandlingar och arbetsgivarintyg som styrker antal tjänsteår till YH-ansökan.
 2. Du söker utbildningsbefattning via denna annons i Varbi senast den 15 april. På sidan ”Personligt brev” ska du redogöra för varför du har sökt den aktuella utbildningen och andra uppgifter som du anser vara värdefulla för beslutet om du ska beviljas en utbildningsbefattning. På sidan ”CV (anställning, utbildning mm)” fyller du i uppgifter om tidigare utbildningar och anställningar som undersköterska/barnsköterska/skötare.
 3. Informera din chef att du har sökt YH-utbildning och utbildningsbefattning.
 4. När du får ditt antagningsbesked på utbildningen skickar du det omgående via mail till rekryteringsteamet på sas.rekryteringsteam@vgregion.se. OBS: din ansökan till utbildningsbefattning är komplett och giltig först då antagningsbesked finns bifogat.
 5. Besked om utbildningsbefattning lämnas från och med mitten av juni. Chef informerar då medarbetare och sedan går chef och medarbetare tillsammans igenom anställningsavtal och överenskommelse.
Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 10
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/1617
Kontakt
 • SÄS rekryteringsteam, sas.rekryteringsteam@vgregion.se
Publicerat 2021-03-16
Sista ansökningsdag 2021-04-15

Tilbage til Ledige stillinger