Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Klinisk patologi

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem i Västra Götalandsregionen. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av yttersta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av högsta kvalitet.

Regional laboratoriemedicin tillhör Sahlgrenska Universitetssjukhuset, område 4 och har ett tydligt samordningsuppdrag för hela Västra Götalandsregionen. Organisationen består av de laboratoriemedicinska verksamheterna på Södra Älvsborgs sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sjukhusen i väster och i NU-sjukvården.

Om arbetsuppgifter

Inom verksamhetsområdet Klinisk patologi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset verkar ett antal forskargrupper och en av dem leds av professor Göran Landberg. Forskartjänsten är förlagd på Sahlgrenska Cancer Center inom Molekylär patologi med inriktning på translationell bröstcancerforskning. Gruppen består av bland annat doktorander, post docs, biologer och examensarbetare.

Det långsiktiga målet med projektet är att identifiera och utveckla nya cancerterapier och diagnostiska metoder med särskild inriktning på cancerstamcellers utbredning i relevanta mikromiljöer. Projektet involverar scaffolds, olika behandlingar och kommer primärt att inriktas på cellulära kommunikationssystem som medierar aktiverande eller hämmande signaler till cancerstamceller

Metoder som kommer att användas inom projektet i kombination med primära bröstcancerceller och funktionella cancerstamcellsanalyser är PCR/RNA-sekvensering, hantering och odling av bröstcancerscaffolds och 3D-printade varianter.

Arbetsuppgifter är att självständigt och tillsammans med medarbetare bedriva forskning av hög internationell standard samt rapportera forskningsfynd i artiklar och på konferenser. Vidare kommer handledning av studenter och ansvar för laboratoriemetoder och utrustning att ingå i arbetsuppgifterna.

Om kvalifikationer

Vi söker dig som har PhD inom relevant område. Du har erfarenhet av laborativt arbete med cancerceller och framförallt avancerade analyser av mikromiljöer, bröstcancerscaffolds och cancerstamceller. God samarbetsförmåga. Stor vikt kommer att läggas på personliga egenskaper.

Intervjuerna sker löpande. 

Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/1550
Kontakt
  • Enhetschef, Sofia Tedelind , 070- 020 65 52
Facklig företrädare
  • Naturvetarna, Anna Arvidsson, 031- 342 23 02
Publicerat 2021-03-09
Sista ansökningsdag 2021-03-23

Tillbaka till lediga jobb