Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Neurosjukvård, Klinisk neurofysiologi

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss

Klinisk Neurofysiologi (KNF) vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU) är en del av verksamhetsområde Neurosjukvård som bedriver högspecialiserad vård för Västra Götaland och Norra Halland, samt länssjukvård för Göteborg och Mölndal. Verksamhetsområdet är organiserat i fyra sektioner: Neurologi, Neurokirurgi, Rehabiliteringsmedicin samt Klinisk Neurofysiologi. KNF har ett regionalt uppdrag och ett nära samarbete med övriga sjukhus inom Västra Götalandsregionen. Enheten har också ett omfattande utbildnings- och forskningsuppdrag i nära samarbete med Sahlgrenska Akademin och Chalmers Tekniska Högskola. Klinisk Neurofysiologi är en basspecialitet enligt SoS.

KNF är en väl sammanhållen enhet där läkare, biomedicinska analytiker och ingenjörer arbetar tillsammans. I läkarkollegiet finns spetskompetens inom flera områden, och ett stort intresse för att driva kunskapsområdet framåt. Vi är ett gott gäng, vi månar om god arbetsmiljö och vi har med tanke på klinikens storlek relativt korta beslutsvägar, där du kommer ha påverkansmöjlighet. I nuläget är vi relativt få specialister (där flera är seniora) och vi bygger nu därför målmedvetet och långsiktigt ett föryngrat, trevligt och kompetent arbetslag. Vi är väl på gång med denna process och har i dagsläget fem stycken ST-läkare varav två snart är färdiga specialister.

Om arbetet

Vid KNF görs diagnostiska undersökningar på patienter med sjukdomar inom nervsystem och/eller muskulatur. Vi undersöker både polikliniska och inneliggande patienter, i alla åldrar, med metoder som oftast innebär registrering av elektriska signaler från hjärna, ryggmärg, perifera nerver eller muskler. Exempel på diagnosområden är epilepsi, akuta comatillstånd, neuromuskulära sjukdomar och perifer neuropati. Verksamheten inkluderar diagnostiskt arbete på såväl intensivvårdsavdelningar som peroperativt vid neurokirurgiska och ortopediska operationer. Arbetet innefattar både analys av genomförda undersökningar samt direkt patientkontakt. Vi har ett brett samarbete och patientrondsverksamhet mot många olika specialiteter inom både barn- och vuxensjukvård. 2018 blev vi SPUR-inspekterade med mycket gott resultat och det råder en samsyn inom verksamhetens alla delar att ST-utbildningen ska prioriteras.

Om dig

Vi söker dig som är intresserad av neuroområdet och är nyfiken på en diagnostisk specialitet där man får syssla med såväl patientnära verksamhet som rent diagnostiskt arbete. Tidigare erfarenhet av neurologi och/eller klinisk neurofysiologi är meriterande liksom forskningserfarenhet. Du ska vara legitimerad läkare och behärska det svenska språket väl i både tal och skrift. Ditt arbetssätt bör präglas av initiativtagande, noggrannhet, tydlig kommunikation och god samarbetsförmåga. Att delta i enhetens arbete med process- och verksamhetsutveckling ser du som intressant och en naturlig del i arbetet. Du ska vara ansvarstagande både avseende din egen och verksamhetens utveckling. Vi erbjuder dig en utbildningstjänst som blivande specialistläkare inom klinisk neurofysiologi. ST-utbildningens innehåll och längd planeras, utifrån Socialstyrelsens föreskrifter, i samråd mellan ST-läkare, handledare, studierektor och verksamhetschef. Deltagande i såväl extern som intern utbildningsverksamhet är en självklarhet.

Vi tillämpar löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/4913
Kontakt
  • Överläkare och studierektor, Charlotte Sjöberg Lar, 031-342 79 19
  • Enhetschef, Jörgen Alenvret, 031-342 78 47
Facklig företrädare
  • Läkarförbundet, ST-läkare Sara Joelsson , 031-342 79 11
Publicerat 2020-10-16
Sista ansökningsdag 2020-11-29

Tillbaka till lediga jobb