Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Klinisk Genetik och Genomik

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem i Västra Götalandsregionen. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av yttersta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av högsta kvalitet.

Beskrivning

Ett nytt verksamhetsområde för Klinisk genetik och genomik bildades 2019. Samtidigt samlades den genetiska diagnostiken på sjukhuset inom en ny centrumbildning, Centrum för medicinsk genomik, med placering inom verksamhetsområdet. Klinisk genetik och genomik omfattar förutom laboratoriediagnostik av genetiska sjukdomar och tillstånd även patientmottagning och konsultverksamhet. Till patientmottagningen remitteras såväl barn som vuxna patienter från hela regionen som har behov av klinisk genetisk diagnostik, utredning och genetisk vägledning.

Verksamhetsområdet har cirka 120 medarbetare, såsom läkare, genetiska vägledare, undersköterskor, vårdadministrativ personal, biomedicinska analytiker, sjukhusgenetiker och bioinformatiker. Inom Centrum för medicinsk genomik utförs majoriteten av all genetisk analys inom Västragötalandsregionen. Öppenvårdsmottagning omfattar cirka 3000 besök per år med bland annat frågeställningar inom ärftlig cancer, fosterdiagnostik och sällsynta sjukdomar. Från och med 2021 planeras Centrum för sällsynta diagnoser knytas till verksamhetsområdet.

Det finns ett nära samarbete med Sahlgrenska akademin inom Göteborgs Universitet, inte minst inom Genomic Medicine Sweden och Genomic Medicine Center Väst. Inom verksamheten finns idag två professorer med kombinationstjänst. Sahlgrenska akademin inom Göteborgs Universitet planerar under 2021 att inrätta en ny professur med särskild inriktning inom sällsynta ärftliga sjukdomar.

Regionfullmäktige har beslutat att all laboratoriemedicinsk analysverksamhet i egen regi i Västragötalandsregionen från och med 2021 ska vara organiserad inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Västragötalandsregionen och Sahlgrenska Universitetssjuihuset planerar tillsammans med Göteborgs Universitet för ett nytt life science center - Sahlgrenska Life - med placering på Sahlgrenska sjukhuset. Sahlgrenska Life blir ett centrum för världsledande forskning, utbildning, vård och innovation för att förstå, rädda och förbättra liv. Det innebär en stor satsning på nybyggnation där planen är att samla alla verksamheter inom laboratoriemedicin på Sahlgrenska sjukhuset i en gemensam byggnad.

Övriga verksamheter inom område 4 är Klinisk immunologi och transfusionsmedicin, Klinisk patologi, Klinisk kemi, Klinisk patologi, Klinisk fysiologi, Radiologi samt Medicinsk fysik och teknik.

Arbetsuppgifter

Verksamhetschefen ska, utifrån fastställda mål, initiera, genomföra, samordna och följa upp produktion och utveckling av verksamhetens arbete i enlighet med fastslagen verksamhetsplan.

Du har också det övergripande ansvaret för personal, arbetsmiljö, budget och ekonomi. Som verksamhetschef förväntas du välja samarbetsformer enligt sjukhusets samverkansavtal. Till ditt stöd finns stabsfunktioner för ekonomi, personalfrågor och verksamhetsutveckling.

Din närmaste chef är områdeschefen och du ingår i områdets ledningsgrupp där du är engagerad i hela områdets resultat och utveckling. Anställningen innebär ett femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Kvalifikationer

Krav för tjänsten är högre akademisk utbildning inom ämnesområde som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten. Du ska även ha bedrivit ett gott chef- och ledarskap samt ha erfarenhet av forskning.

Det är meriterande om du är läkare med specialistkompetens i för tjänsten relevant specialitet. Erfarenhet verksamhetsutveckling och förändringsledning är önskvärt. Vi ser även gärna att du är disputerad.

Vi söker dig som vill vara med och leda, utveckla och driva verksamheten mot uppsatta mål i dialog med medarbetare, kunder, områdesledning och akademi. Du är en drivande kraft i utvecklingen av verksamhetsområdet. Du ser till helheten och är ansvarstagande genom att bidra med din strategiska och analytiska förmåga. Engagemang och vilja att ta ansvar för specialitetens utveckling, såväl regionalt som nationellt, är en viktig del.

Du är bra på att kommunicera med dina medarbetare, kan uttrycka dig tydligt och lättförståeligt och är lyhörd för andras synpunkter. Som person är du engagerad, tycker om att leda andra och bygger relationer där du är synlig och tillgänglig. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/4508
Kontakt
  • Områdeschef, Peter Gjertsson, 070- 290 92 15
  • HR-chef, Gunilla Persson , 073- 660 17 77
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Gunilla Lundberg, 070- 264 94 70
  • Saco, Cecilia Hulthe , 031- 343 48 86
  • Vision, Sandra Novakovic , 070- 082 57 02
Publicerat 2020-10-09
Sista ansökningsdag 2020-11-02

Tillbaka till lediga jobb