Sjukhusen i väster, Akutsjukvård, Alingsås lasarett

Sjukhusen i väster är en förvaltning inom Västra Götalandsregionen och består av fyra sjukhus – Alingsås lasarett, Angereds Närsjukhus, Frölunda Specialistsjukhus och Kungälvs sjukhus. Vi ansvarar också för uppbyggnad och drift av Högsbo specialistsjukhus. Cirka 3000 medarbetare arbetar varje dag hos oss för att ge en god och säker specialistsjukvård av högsta kvalitet. Sjukhusen i väster har en budgetomslutning på cirka 2815 mnkr.

Sjukhuset ligger i Alingsås, en naturnära stad med fin stadskärna, knappt 5 mil utanför Göteborg med goda pendlingsmöjligheter via tåg eller bil.

Vi söker dig som vill vara med och bygga upp verksamheten i en för sjukhuset relativt ny läkargrupp, akutläkare. Vi erbjuder möjligheten till ett brett utbud av patienter för akutläkare och flexibel arbetstid med avsatt tid för självstudier.

Beskrivning
Med start under 2015 påbörjade Västra Götalandsregionen en särskild satsning på att bygga upp en livskraftig grupp akutläkare inom regionen. Alingsås lasarett är i högsta grad en del av detta projekt och satsar nu helhjärtat på att bygga upp en långsiktigt hållbar akutläkarklinik med målet att ha en akutmottagning huvudsakligen bemannad av akutläkare fram till 2025.

Akutmottagningen har årligen ca 22 000 akutbesök. Vi tar emot ett brett urval akutfall inom kirurgi, ortopedi och internmedicin under akutmottagningens öppettider kl 08-21. Inom kirurgi och ortopedi tar vi även emot barn.

Sjukhusets storlek och kultur gör att vi har ett bra samarbete mellan akutläkarna och de övriga klinikerna.

Akutläkarbemanningen har tillkommit utöver tidigare jourlinjer, vilket medför att läkarbemanningen på akutmottagningen är god och ger utrymme för en bra arbetsmiljö. Kliniken har för närvarande 3 ST-läkare i akutsjukvård anställda och 2 specialistläkare i akutsjukvård.

Arbetsuppgifter
I arbetet ingår huvudsakligen tjänstgöring på akutmottagningen, dag och kvällstid, inte nätter. I ditt arbete ingår handledning av AT-läkare och studenter. Du förutsätts också vara med och bidra till utvecklingen av arbetssättet för akutläkargruppen.

Utbildning
ST-läkare får en individuell utbildningsplan med sidotjänstgöringar utifrån SWESEM:s rekommendationer. Kliniken samarbetar med SU/Sahlgrenska, SU/Östra, SÄS/Borås och Kungälvs sjukhus har internutbildning utifrån Eric Dryvers utbildningsmaterial med avsikt att genomgå SWESEM:s specialisttentamen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad läkare med svensk legitimation. Vi förutsätter ett intresse för akutsjukvård i alla dess former och ser gärna ett intresse för utvecklingsarbete. Arbetet sker i team och du bör ha lätt för att samarbeta med olika personalkategorier. 

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Alingsås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/4374
Kontakt
  • Peter Moström, Läkarchef, 0322-22 71 33, 0703-71 40 91
  • Christina Nyström, verksamhetschef, 0705-72 61 04
Facklig företrädare
  • John Andersson, Västra Götalands läkarförening, 0322 - 22 60 00
Publicerat 2020-09-18
Sista ansökningsdag 2020-09-30

Tilbage til Ledige stillinger