Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 5, Plastikkirurgi, Avd 14 och 27

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Vilka är vi?

Avdelning 14 och 27 är två vårdavdelningar för patienter i behov av högspecialiserad handkirurgi eller plastikkirurgi. Vårt uppdrag är att bedriva vård, forskning och utbildning. Avdelning 27 vårdar barn och ungdomar som genomgår planerade plastik- eller handkirurgiska ingrepp, även om akuta patienter förekommer. Vi hjälper även till att vårda barn från andra avdelningar, vilket ger en bred kompetens. Våra främsta patientgrupper innefattar barn med medfödda missbildningar, såsom skalldeformiteter, läpp-käk-gomspalter och olika typer av handmissbildningar. Vi bedriver nationell högspecialiserad vård av skalldeformiteter och tar emot patienter från hela Sverige och Skandinavien.

Avdelning 14 är vår hand- och plastikkirurgiska vuxenavdelning och där vårdas patienter bland annat för brännskador, tumörer, överskottshud efter stor viktnedgång, bröstrekonstruktioner efter cancer och könskorrigerande kirurgi. De handkirurgiska patienterna är ofta av akut karaktär eller patienter med ledbesvär, tumörer och rekonstruktioner efter tidigare olyckor.

Avdelningarna arbetar tätt tillsammans, vilket säkerställer en hög kompetens i alla led.

Vad får du jobba med?

Hos oss får du som sjuksköterska möta barn och ungdomar med många olika diagnoser, men alla i behov av rekonstruktiv kirurgi. Arbetet är omväxlande och beroende av ett nära samarbete i de olika teamen som finns runt patienterna. Du kommer att arbeta nära många olika professioner såsom läkare, sjuksköterskor, undersköterskor och psykolog.

Du är ansvarig för omvårdnadsarbetet, men arbetet handlar också om att stödja och involvera föräldrar i vården av deras barn. Det är ett intressant och utmanande arbete där du hela tiden lär dig nya saker, men samtidigt ges möjlighet att bli expert på något av våra områden. Vi ser gärna att du både vill utvecklas och ta ansvar för att förbättra vården för våra patientgrupper.

Varför ska du välja oss?

Hos oss får du arbeta med både plastikkirurgi och handkirurgi, och även andra specialiteter. Vi är en mindre vårdavdelning, men tack vare vårt nära samarbete med vår vuxenavdelning är man aldrig ensam utan har många kollegor.

Just nu är vi i startgroparna att starta ett Kraniofacialt Centrum, som avdelning 27 kommer vara en viktig del av. Vill du vara med och forma framtidens sjukvård genom engagemang och delaktighet, och är intresserad av förändrings- och förbättringsarbete – då är detta en avdelning för dig!

Vem söker vi?

Du som börjar hos oss är barnsjuksköterska eller legitimerad sjuksköterska med intresse för att arbeta med barn i behov av rekonstruktiv kirurgi och deras familjer. Du är beredd att ta ett stort ansvar och kan arbeta både självständigt och i team. Om du tidigare har arbetat inom barnsjukvård eller har erfarenhet av kirurgisk vård är det meriterande.

Om du på sikt planerar att specialisera dig, är vår ambition att vi över tid skall ha fler sjuksköterskor med specialistkompetens. Vi ser gärna att du väljer kirurgisk- eller barnsjuksköterskeinriktning, för att ytterligare kunna bidra till att vi höjer kvaliteten på den vård vi ger. Har du andra planer när det gäller specialisering så kan vi ge dig en perfekt grund att stå på inför alla typer av vidareutbildning inom vården.

Vi hoppas att du vill vara med och utvecklas tillsammans med oss, för att fortsätta leverera en god och säker vård för barn och ungdomar och deras familjer.

Vi kommer att intervjua löpande så sök gärna redan idag! Är det något du funderar över så är det bara och höra av sig! 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/4196
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Angelica Malmgren , 031 - 342 74 98
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Annika Wettergren, 072 - 732 85 00
Publicerat 2020-09-22
Sista ansökningsdag 2020-10-01

Tilbage til Ledige stillinger